PKK'nın Eline Koz Vermiş Olacağım

İlk OHAL Valisi Kozakçıoğlu, Sarıyer'deki villasında yatağında kalbinden bir kurşunla vurulmuş bulundu.

PKK'nın Eline Koz Vermiş Olacağım
İlk Olağanüstü Hal (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu, Sarıyer Reşitpaşa'daki evinde ölü bulundu. 75 yaşındaki Hayri Kozakçıoğlu, çalışma odasındaki yatağında kalbine tek el ateş ederek yaşamına son verdi. Kozakçıoğlu'nun OHAL Valisi olarak görev yaptığı 1987-1991 arasında, bölgede köy boşaltmalar ile faili meçhul cinayetler yoğun olarak yaşanmıştı.

Cesedi, sabaha karşı eşi Sabire Kozakçıoğlu tarafından bulunan eski Vali'nin önceki gece 01:00 sularında "midem bulanıyor" diyerek çalışma odasına çekildiği belirtildi. Normalde eşiyle aynı odada kalan Kozakçıoğlu'nun çalışma odasında da ayrı bir yatağı olduğu ve intihar ettiği gece, rahatsızlığını gerekçe göstererek yalnız uyumak istediği ifade edildi.

"PKK'NIN ELİNE KOZ VERMİŞ OLACAĞIM"

İstanbul Valiliği'nden emekli olan basın danışmanı Nazır Şentürk'ün, Cumhuriyet'in son elli yılında İstanbul'da görev yapan valilerin anıları ve yaşam öykülerinin yer aldığı İstanbul Valileri adlı kitabında, 19 Ağustos 1991- 1 Kasım 1995 tarihleri arasında İstanbul Valisi olarak görev yapan Hayri Kozakçıoğlu'nun ilginç sözleri yer almıştı. Kozakçıoğlu, kitapta, "Yazacağım çok şey var ama gizlilik süresinin geçmesi lazım. Devlete biraz şey olacak. Çünkü yazdığım zaman devletin noksanlıklarını ve yanlışlıklarını ortaya koymak zorundayım. Bunları ortaya koyduğum zaman da PKK'nın eline koz vermiş olacağım" demişti.

KAPIYI KİLİTLEMİŞ

Elde edilen bilgilere göre, OHAL eski Valisi, gece saat 01:00'de eşine midesinin bulandığını söyleyip çalışma odasına çekildi. O sırada evde Kozakçıoğlu ve eşinin yanında bir de hizmetçi vardı. Dün sabah saat 09:00 civarında eşi ve hizmetçi, Kozakçıoğlu'nun uyuduğu odanın kapısını çaldı ama ondan yanıt alamadı. Kapıyı açmaya çalıştıklarında ise kilitli olduğunu fark ettiler.

Bunun üzerine Sabire Kozakçıoğlu, Emniyet'i ve oğlunu aradı. Evin Sarıyer İlçe Emniyet'in yanında olmasının da etkisiyle ekipler hemen olay yerine ulaştı. Kapı açıldığında Kozakçıoğlu, çalışma odasındaki yatağında sırtüstü uzanır vaziyette bulundu. Eski OHAL Valisi'nin kendini kalbinden tek kurşunla vurduğu tesbit edildi. Kozakçıoğlu'nun ölüm saati ise belli değil.

SİLAH SESİ NEDEN DUYULMADI

Tabanca sesini ne Sabire Kozakçıoğlu ne de evdeki hizmetçi duydu. Hayri Kozakçıoğlu'nun yatakta sırt üstü yatıp silahı göğsüne dayadıktan sonra bitişik ateş etmesinin yastık etkisi yaptığı ve bu yüzden evdeki hiç kimsenin silah sesi duymamasının normal olduğu söyleniyor.

İNTİHAR MEKTUBU BIRAKMADI

Polis, geride herhangi bir intihar notu bırakmayan Hayri Kozakçıoğlu'nun ölümüyle ilgili üç olasılık üzerinde duruyor: Geçmişte Hayri Kozakçıoğlu'nun kanser olduğu iddiaları dile getirilmişti. Polis, buna bağlı olarak "Kanser mi Vali'nin psikolojisini etkiledi" sorusu üzerinde duruyor. Ancak ailesi, Kozakçıoğlu'nun kanser hastası olduğu yönündeki iddiaları kesin bir dille reddediyor.

Ailevi bir sorunun Kozakçıoğlu'nu intihara itmiş olabileceği de polis tarafından değerlendiriliyor. Her ne kadar Diyarbakır'da yürütülen faili meçhullerle ilgili soruşturmanın Kozakçıoğlu'na doğru gittiği ve onu intihara sevk ettiği söylense de Diyarbakır'daki faili meçhulleri araştıran savcı "Böyle birşey yok" diyor.

Cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Hayri Kozakçıoğlu'nun intiharı cinayet masası tarafından araştırılıyor 

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER