Rabia Katliamının 100. Günü

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde asker cuntanın eylemcilere ateş açması sonucu 3 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği, 7 bin kişinin yaralandığı ‘Rabia katliamı’nın 100. günü ile...

Rabia Katliamının 100. Günü
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Mısır'da darbe karşıtı gösterilerde asker cuntanın eylemcilere ateş açması sonucu 3 bin 500 kişinin hayatını kaybettiği, 7 bin kişinin yaralandığı ‘Rabia katliamı’nın 100. günü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cuma İçten, tüm dünyanın neredeyse Mısır'daki darbeye ‘Darbe' bile diyemediğini, bazı İslam ülkelerinin bu katliamlara tepki bile veremezken darbe yönetimini tebrik ettiğini, desteklediğini söyledi. 100 gün önce Mısır’da ülke genelinde 3 bin 500 kişinin vahşice şehit edildiğini belirten İçten, “7 binden fazla kişi yaralandı, acı çekti, sakat kaldı, evinden, yuvasından, ailesinden oldu. Hastaneler, içindeki yaralılarla birlikte yakılıp yıkıldı. Katliamın boyutları örtbas edilmek için bazı cesetler bilinmeyen yerlere götürüldü. Binlerce insan tutuklandı. Katliamın sorumluları bugün hala darbe yönetiminde ve serbest. Başta Mursi olmak üzere Mısır'ın seçilmiş ve meşru yöneticileri ise tutuklandı” dedi.

“HAÇLI ZİHNİYETİ İŞ BAŞINDA”

Bu durumun, tüm dünya için, insanlık için, İslam dünyası için kara bir leke olarak tarihe geçtiğini belirten İçten, Haçlı zihniyetinin iş başında ve bu kirli oyunun hala sergilenmeye devam edildiğini ifade etti. İçten, “Darbe yönetimi ise darbe karşıtı gösterileri şiddetle bastırmaya, dünyada özgürlüğün sembolü haline gelen Rabia işareti yapan sporcuları ve öğrencileri cezalandırmaya devam ediyor. Rabia katliamı, içimizde kapanmayan bir yaradır” şeklinde konuştu.

“OYNANAN BU KİRLİ OYUNU UNUTMAYACAK VE UNUTTURMAYACAĞIZ”

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, oynanan bu kirli oyunu unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. İçten, “Mısır’da darbenin 160. Rabia katliamının ise 100. günü. Mursi, 8 ay iktidarda kalabilmişti, darbecilerin iktidardaki işgalleri ise 5. ayını doldurdu. Sayın Mursi’nin başarısız olduğunu söyleyenler kendi kirli vicdanlarını temize çıkarmaya çalışırlarken, tarihe utanç sayfası olarak geçiyorlar. Ben, Sayın Mursi’nin yargı karşısındaki tutumunu, onurlu tavrını takdir ediyor ve ona saygı duyuyorum. Hala bu insanlık dışı katliamın failleri cezalandırılmazken, AK Parti iktidarı olarak bizler sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bu katliamı unutmayacağız, unutturmayacağız. Adalet yerine gelinceye, failler bulunup darbeci Sisi ve arkadaşları gidinceye kadar bu kirli oyunu her yerde her fırsatta dile getirecek ve Mısır halkının yanında, mazlumun yanında, katillerin ve haçlı zihniyetindekilerin ise karşısında olmaya devam edeceğiz. Mısır’da özgürlük için yaşananlar, mücadelesi verilen kutsal değerlerin, söylemlerin, hepsi gerçek bir demokrasi, gerçek bir insanın duruşudur” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2013, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER