Rusya'dan doğalgaza yeşik ışık Türkiye ne diyecek?

RUSYA Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı'nı Avrupa ve Türkiye'nin istemesi halinde gerçekleştirebileceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz Aralık ayında Türk Akımı Projesi'nin Türkiye tarafından rafa kaldırıldığını açıklamıştı.

Rusya'dan doğalgaza yeşik ışık Türkiye ne diyecek?
 RUSYA Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Avrupa ve Türkiye'nin ilgi göstermesi halinde Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini gerçekleştirmeye hazır olduklarını söyledi.


Rossiya 24 televizyonunun haberine göre Novak, bir soru karşısında 'Türk Akımı' projesinin yeniden gündeme alınabileceğini belirtti. Novak, "Avrupalı ve Türk partnerlerimiz nihai olarak projeye ilgi gösterirlerse biz bu projenin gerçekleştirmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: TÜRK AKIMINI BİZ İPTAL ETTİK

5 Aralık 2015 tarihinde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Kapanış Seremonisi ile Küresel İmprove ve Türkiye İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Akımı Projesi'nin Türkiye tarafından rafa kaldırıldığını açıklamıştı.

"Şunu da herkesin bilmesi lazım. Türkiye bir kabile devleti değildir. Biz sınırlarımız üzerinde, egemenlik haklarımız üzerinde operasyon yapanlara karşı gerekli uyarılarımızı daha önce yaptık. Bir değil, iki değil, üç değil, bu uyarılar hep yapıldı ama bütün bunlara rağmen bu gelişme ne yazık ki böyle bir neticeyi doğurmuştur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etmişti:

"Rusya ile aramızdaki sorunların doğalgaz, Akkuyu Nükleer Enerji Santralı gibi projelere yansıyacağına dair henüz bir işaret yok. Kamuoyunda Türk Akımı Projesi'nin Rusya tarafından durdurulduğu yönünde haberler çıkıyor. Değerli kardeşlerim, bir defa bu yalan yanlış haberlere inanmayın. Tam aksine Türk Akımı, taleplerimizin karşılanmaması sebebiyle bir süredir tarafımızdan rafa kaldırılmış bir projedir. Bunun doğrusunu bilmeniz lazım. Dolayısıyla burada da yaşanan son olaylardan kaynaklanan herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir. Buna rağmen biz Rusya'nın krizi tırmandırma üslubunu ve yöntemlerini asla tasvip etmiyoruz. Şu anda biz onların diliyle de konuşmuyoruz. Biz, diplomatik dille konuşuyoruz. Bu konuda sabırlıyız. Biz milliyiz, biz yerliyiz ve bu ülke bu konuda ne zaman, nasıl, neyi konuşacağını da çok iyi bilir."

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER