TRT KURDİ'DE SPORA ÖDÜL YAĞDI

TRT Kurdi’nin spor yayınları,2016-2017 sezonunda Doğu ve Güneydoğu’da büyük ilgi gördü. Bölge Futbolu programına yurt içi ve yurt dışından bir çok ödül verildi. Bölge kulüpleri ve sporseverler,yeni dönemde 2.Lig ve 3.Lig’le ilgili daha fazla yayın istiyor.

TRT KURDİ'DE SPORA ÖDÜL YAĞDI
TRT KURDİ SPOR YAYINLARINA ÖDÜL YAĞDI

TRT Kurdi’nin spor yayınları,2016-2017 sezonunda Doğu ve Güneydoğu’da büyük ilgi gördü. Bölge Futbolu programına yurt içi ve yurt dışından bir çok ödül verildi. Bölge kulüpleri ve sporseverler,yeni dönemde 2.Lig ve 3.Lig’le ilgili daha fazla yayın istiyor.

CANLI YAYINLAR VE ÖZEL PROGRAMLAR TRT

Kurdi,geride kalan 2016-2017 sezonunda spora verdiği önem ve yaptığı yayınlarla Doğu ve Güneydoğu’da büyük ilgi gördü. Bölgedeki sporseverler,takımlarının maçlarını ve takımları ile ilgili gelişmeleri TRT Kurdi’de takip etti. Yapılan anket ve araştırmalara göre Doğu ve Güneydoğu’da en çok izlenen,takip edilen spor yayınları arasında yer alan TRT Kurdi,TFF 1.Lig’de Evkur Yeni Malatyaspor,Elazığspor ve Şanlıurfaspor’un maçlarını canlı yayınladı,2.Lig ve 3.Lig’de mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler,Diyarbekirspor,Dersimspor,Batman Petrolspor,Cizrespor,Van Büyükşehir Belediyespor ve 12 Bingölspor’un ise maç özetlerini ekrana getirdi.

YURT İÇİNDEN VE DIŞINDAN ÖDÜLLER

Pazar akşamları ekrana gelen Bölge Futbolu programı,bölgede en çok izlenen programların başında geldi. Türkiye’de ve dünyada Kürtçe spor programı ve maç yayını yapan ilk yayın kuruluşu olan TRT Kurdi’nin spor yayınlarına yurt içinden ve yurt dışından bir çok kurum tarafından ödül verildi. Türkiye’nin yanı sıra Irak,İran başta olmak üzere Avrupa’da da yoğunlukla takip edilen spor yayınlarından memnun kalan sporseverler,yeni dönemde 2.Lig ve 3.Lig’le ilgili daha fazla yayın istiyor,başka yerde izleme imkanı bulamadıkları bölge takımları maçlarının canlı yayınlanmasını talep ediyor.

‘MALATYA’YA ÇOK DESTEK VERDİLER’

Doğu ve Güneydoğu kulüpleri de TRT Kurdi’nin spor yayınlarından memnun. TFF 1.Lig’den Süper Lig’e yükselen Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek,”TRT Kurdi bizim uğurumuz oldu. Sezon boyunca maçlarımızı yayınladılar,programlar ve yayınlar yaptılar. Halkımız da memnun kaldı. Bence bölge için büyük bir hizmet. TRT Kurdi ailesine teşekkür ediyoruz. Daha fazla yayın ve programlarla yola devam etmelidir. Biz Süper Lig’e çıktık,inşallah bizden sonra bölgenin diğer takımları da bu başarıyı yaşar” dedi.

‘SPORUN GELİŞMESİNE KATKI SUNUYOR’

 Elazığspor Başkanı Sedat Karataş,”Aramızda şöyle bir espri yapıyorduk;TRT Kurdi yayınlıyorsa maçı kazanırız. Hakikaten öyle oldu ve hemen hemen TRT Kurdi’de yayınlanan hiçbir maçı kaybetmedik. Tabi bu işin espri tarafı ama TRT Kurdi’nin spor yayınları bölgede sporun gelişmesine katkı sunuyor. İnsanlar bu sayede takımlarını daha fazla izleme imkanı buluyor. Alt ligler çok önemli. Çünkü 2.Lig ve 3.Lig’le ilgili yayın yapan başka yayın kuruluşu yok. İnşallah bu hizmetler artarak devam eder” diye konuştu.

 ‘SPORDA BÖLGENİN SESİ OLUYOR’

 Diyarbekirspor Onursal Başkanı Feyzi İlhanlı,”TRT Kurdi maçlarımızı yayınlamak istediğinde hiçbir taleple bulunmadan kabul ettik. Çünkü bölge için sporda büyük hizmet oluyor. Bizim ve bölgenin sesi oluyor. Dünyanın her yerinde yaşayan bölge halkımız bizim takımımızı ve bölgenin diğer takımlarını bu sayede izleyip bilgi sahibi oluyor. Daha önce böyle bir hizmet yoktu.Bölge için olmazsa olmaz olan bu yayınların artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.

‘SPORDA DOĞU-BATI DAYANIŞMASI OLUYOR’

Cizrespor Başkanı Salih Sefinç,”Yaşadığımız sıkıntıları,maruz kaldığımız haksızlıkları TRT Kurdi aracılığı ile dile getirdik. Halkımız kendi takımlarını bu ekranda izleyebildi. Bizim için önemli bir hizmet olarak görüyoruz. Daha fazla yayın olursa bölgede futbol da gelişmiş olur.Bu da hem bölge hem Türkiye için faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı. 12 Bingölspor Başkanı Reşat Yılmaz,”TRT Kurdi olmasa kimse bu bölgenin sesini duymayacak. Hakikaten çok faydalı yayınlar oldu. En basiti maçlarımızda yaşanan hakem hataları ve yapılan haksızlıklar,yine bölgenin güzellikleri dile getirildi. Bu yayınlar yolu ile doğu-batı dayanışması ve kucaklaşması da oluyor. Emek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

BAY :”ÖZVERİLİ BİR EKİP ÇALIŞMASININ ÜRÜNÜDÜR’

Gazeteci Saffet Azbay ve eski hakem Barış Kezer’in yorumcu olduğu Bölge Futbolu programı sunucusu Mehmet Yılmaz Bay,TRT Kurdi yönetiminin desteği ,bölge kulüpleri ve sporseverlerin ilgisi ile başarılı yayınlara imza atmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Bay,”En başta kanal koordinatörümüz Mustafa Ekici,haber müdürümüz Gülabi Eryaman,program yapımcılarımız Neşe Kaya ve Barış Üzal ile perde arkasında büyük emek veren ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onların desteği ile bu yayınlar oldu,başarı varsa en büyük pay onlarındır. Bölge kulüpleri ve bölge halkının desteği çok önemli. Büyük bir ilgi ve destek gördük,bundan mutlu olduk. Bizler de onlar için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yayınlarımız yurt dışında da çok izleniyor,mesajlar ve tebrikler geliyor. Tabi daha fazla yayın ve maç yayını talebi de var. Bunları da inşallah kanal yönetimimiz değerlendirecektir” ifadelerini kullandı.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER