YAŞAR KEMAL'İN SON DURUMU

Prof.Dr. Şükrü Öztürk, Yaşar Kemal'ın sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklama yaptı.

YAŞAR KEMAL'İN SON DURUMU
 İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Şükrü Öztürk, Yaşar Kemal'ın sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Edebiyatımızın değerli yazarlarından Yaşar Kemal'in 16 Ocak 2015 tarihli klinik tablosu hakkında bilgilendirmesi için buradayım. Yatışından beri şu ana kadar klinik tablosunda olumsuz bir gelişme gözlenmemiştir. Klinik durumu stabil olarak devam etmektedir. Tıbbi bilimsel verilere göre, yapılması gereken her türlü tedavi ve bakım hizmeti yapılmaktadır. Yatışından bu yana klinik durumunda olumsuz anlamda bir gelişme olmaması bizi umutlandırmaktadır. Geleceğe dair umutlu olmamızı sağlamaktadır. Yoğun bakımda hem yoğun bakım hekimleri hem de diğer kardiyoloji ve göğüs hastalıkları dahil tüm hekimler dahil olmak üzere"

VALİ DE GİTTİ

Önceki gün akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Yaşar Kemal'in tedavisi sürüyor. Bugün İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yaşar Kemal'insağlık durumuna ilişkin bilgi almak üzere hastaneye geldi.

Çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa bir ziyarette bulunduğunu ifade eden Şahin, Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'a geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi.

SON DURUMU NASIL?

Vali Şahin, "Hocalardan aldığımız bilgiye göre durumu stabil ve umutlular. Ben de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah ünlü yazarımız, romancımız Yaşar Kemal Bey kısa sürede aramıza dönecektir, umudumuz bu yönde. Uzaktan gördüm, yoğun bakımda çünkü. Hocalarımızın kontrolü dahilinde en iyisi yapılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

YAŞAR KEMAL'İN EŞİ BAŞUCUNDA

Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, zaman zaman dışarı çıkarak Yaşar Kemal'insağlık durumu hakkında basın mensuplarına bilgi veriyor.

Yaşar Kemal 'in eşi Ayşe Semiha Baban son olarak dün açıklama yapmıştı. Yaşar Kemal'in sağlık durumuna ilişkin "Benim de bildiğim, sağlık durumuyla ilgili bugünkü açıklamadır. Temkinli bir şekilde bekliyoruz" demişti.

DİREN İNCE MEMED!

Bu arada BEDAŞ işçileri de Yaşar Kemal'e destek için hastane önüne geldi. DİSK'e bağlı Enerji-Sen üyesi işçiler, "Diren Yaşar Ağabey, meslektaşların İnce Memed gibi direniyor" pankartı açtı.

YAŞAR KEMAL 65 YIL ÖNCE SAYAÇ OKUMA MEMURUYDU

Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman, grup adına yaptığı açıklamada, Yaşar Kemal'in 65 yıl önce sayaç okuma memurluğu yaptığını hatırlatarak, "Kendisi de bir emekçiydi. Burada işçi kardeşleri olarak kendisine destek olmak ve geçmiş olsun dileklerimizi belirtmek için toplandık. Umarız en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve işçi kardeşlerinin arasına döner" dedi. İşçiler, "Diren İnce Memed yoldaşların seninle", "Diren Yaşar Kemal" şeklinde sloganlar attı.

DHA



Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER