Umurlarında mı?...

 5 gün içersinde 3 farklı teori, 3 bilinmez denklem, 3 sorumsuz ifade ve beraberindeki sömürünün adıdır DİSKİ. Ülkenin en pahalı suyunu, bir müteahhidin kepçesinin ucundaki operatörün eğitim seviyesine bağlayan kurumdur DİSKİ. Eğitimsiz operatörün içme suyu hattını her gün parçalayarak halkı cezalandıran ve buna seyirci kalan kurumun adıdır DİSKİ. Bu günkü bahane ise depo temizleniyormuş, su basıncı azmış, kendi kendine düzelecekmiş. Hanginiz doğru söylüyor merak ettim doğrusu. Tek gerçek ise Şehitlik semti sakinleri adeta susuzlukla terbiye ediliyor. 5 günlük kesinti için mazeret bildirmeden kesinti yapan DİSKİ’nin gerekçesi her ne olursa olsun bilgilendirme yapmadan bu eylemi gerçekleştirmesi tamamen bir suçtur.

 

Yazımın ana başlığından da anlaşıldığı gibi bir kurum kendine ait olan sorumluluğun, sorumsuzluğunu bu cümleler ile üzerinden atmaya çalışıyor. Belki merak etmişsinizdir mevzu ne diye, hemen aktarayım:

 

Tamı tamına 5 gündür Şehitlik semtinin büyük bölümünde sular akmıyor. Çöplerin toplanmadığı ve sağlın hastalıklar korkusunun yayılmaya başladığı bu zamanlarda birde suların sorumsuz müteahhitler ve sorumsuz bir kurum tarafından kesilmesi izahatı mümkün olmayan bir durum, üstüne üstlük memleketin en pahalı suyunu kulanınken.

 

Sorumsuzluğa bakarmısınız: “Şehitlik Dörtyol mevkiinde ihalesi DİSKİ tarafından verilen pis su kanalı kazı çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaları yapan müteahhit sürekli temiz su borularını patlatıyor. Ne zaman suyun düzenli verileceğini bilmiyoruz, bilgimiz de yok” Bu ifade 185 ihbar hattında kalan bir şahısın aramalarımıza verdiği 3 gün önceki yanıtlar.

 

Memleket sıkıntılı, olur böyle durumlar diyerek ya sabır dedik ve iki gün daha bekledik, yani düne kadar. Yine 185 ihbar hattını aradık ve bu kez de yanıt şu oldu: “Bizde kesinti gözükmüyor, sizin sıkıntınız kendi binanızdan olabilir. Ekip göndereceğiz” denildi. Tabi biz bu konuşmayı yaparken diğer binalarda oturan arkadaşların ellerindeki su bidonlarını taşımalarını izliyordu.

 

Aradan 4 saat geçti, tekrar 185 arandı ve şu yanıt verildi: “Ekipleri gönderdik, kontrol ettiler, depolar temizlendiği için basınç az olduğundan su deposu olanlar tarafından kullanılabiliyor ama deposu olamayanlar kullanamıyor” yanıtını aldık.

 

Daha sonra bilmediğim bir numaradan arandım ve bilgilendirildim. Su kesintisinin sebeplerine baştan sona hakim olan şahıs, 4 günlük kesintinin müteahhit olduğunu, bu gün ise deponun temizlendiğini beyan etti. 4 günlük kesintinin sebebi olan müteahhit firma 3 kez tutanak tutulduğu ve cezai işleme tabi tutulduğunu beyan etti. Ben ise bu sorumsuzluğun sadece tutanak altına alınmasıyla yetinilmesi yerine o içme suyu borularını patlatan kepçe operatörünün eğitilmesi gerektiğini veya başlarına DİSKİ’nin bir mühendisinin bırakılarak Temiz su şebekesinin, yer altı kablolarının veya farklı döşenen her hangi aparatların zarar görmemesi için sorumluluğunun yerine getirilmesi gerektiğinin önemine değindim. Operatör yine bir sakarlık yapmaz ise ve her şey yolunda giderse bu günü susuz geçirmeyeceğiz inşallah.

 

Tavsiyem odur ki, kepçelere işi bilenleri oturtun, 185 hattına da biraz net bilgi verin. En azından vatandaş adam yerine konulduğunu anlasın.

 

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE