Yeni “İSMİNİZ” Hayırlı olsun

Yeni “İSMİNİZ” Hayırlı olsun

Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Spor’un şampiyon olup 2. Lige çıkmasıyla geçen yıldan başlayan isim değişikliği son zamanlarda kamuoyunda tartışılıyordu. Spor Meclisinde ve Spor programlarında ve dahi www.haberyirmibir.com’da başlatılan ankette taraftarların fikri sorulup ortak, herkesi kapsayacak ve her kesimden kabul görecek bir isim üzerinde mutabakat aranıyordu. Ya da en azından biz böyle biliyorduk. Ankette katılan 180 kişiden 83 “Diyarbekirspor”, 51’i “1968 Diyarbakırspor”, 43’ü “Amedspor” ve sadece 3 kişi ise “DiyarAmed” olsun diye oy verdi. (Bu anket sadece bizim sitemizi bağlar ve Büyükşehir Belediye Spor ile bir ilgisi yoktur.)

Diyarbakırspor taraftarının gönlünde yatan yeşil kırmızı renklere sahip Diyarbakır’ı temsil eden tarihiyle, rengiyle Diyarbakırspor’un isminin yaşatılmasıydı. Ancak görünen o ki Büyükşehir Belediye’yi yönetenler bu konuda kararlarını vermişler Hatta öyle ki Marş bile hazır. Şampiyonluk yemeğinde dinltilen DİYARAMED Geliyor marşı.

13 Mayısta yapılacak Genel Kurulla resmileşmesi beklenen isim hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah yeni ismiyle büyük başarılara imza atacak olan takımın bu ismi kentte nasıl bir kabul görecek merak konusu. Bana soracak olursanız benim gönlümde tek bir takım var oda Yeşil Kırmızı renkleriyle DİYARBAKIRSPOR’dur. Eminim benim gibi düşünen yüzbinler vardır.

Sonuçta bir kurum takımından bahsediyoruz elbette ki istedikleri ismi tercih etmekte serbestler. Tercihte Diyarbakır’ın Diyarı, Diyarbakır'ın tüm Dünyadaki Kürtlerin kabulü olan Amed’in birlikteliği yönünde oldu Ya da şöyle diyelim büyük ihtimalle böyle olacak.

Ama keşke Başkan Kılavuz’un Toplantılarda ve programlarda dile getirdiği Kulüp delege kayıtlarımız yapılacak ve STK’lardan, Spor Tabanından ve meslek kuruluşlarından üye alacağız, ayrıca isim değişikliği konusunda halkın ve taraftarların kabul göreceği destekleyeceği bir isim belirleyeceğiz tezinden hareketle Genel kurulun yeni üyeleri ve mevcutlarla birlikte belirlenmesi daha doğru olurdu. 13 Mayıs’ta neler olacağını göreceğiz. Umarım Kalıcı gelir kaynakları, Kurumsal işleyişi, Profesyonel Yönetim kadrosu ve Büyükşehir Belediye Spor geleneklerine uygun saygın bir kulüp olma yolunda emin adımlarla üst liglere çıkar. Bu yolda Sayın Metin Kılavuz ve emeği geçen herkese tekrar teşekkür edip Yeni ismiyle başarılar diliyoruz. Unutulmasın ki Büyükşehir Belediye Sporun bu kadar değerli olmasını sağlayan markada önünde DİYARBAKIR yazılı olmasındandı.
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hebun Baran
Hebun Baran - 11 yıl Önce

Helal olsun kardeşim doğruları yazmışsın yine..tebrikler

Mahmut
Mahmut - 11 yıl Önce

yılmaz bey size katılıyorum ne yazık ki..meğersem fırsat kollanıyormuş..

Serhat
Serhat - 11 yıl Önce

ben metin başkana seslenmek istiyorum. hani sende diyarbakırsporluydun?

- 11 yıl Önce

yazık oldu. kentimiz adına sevinmiştik. hepimiz bdp liyiz ama diyarbakırspor da bambaşkadır. bu durumu en iyi anlaması gereken belediye camiasıdır. nasıl ki bdp nin yeri bizde bambaşka ise her dönem isimlere değil ambleme oy verdiysek diyarbakırspor'da öyledir.umarım bu yanlıştan dönülür

Murat Seyrek
Murat Seyrek - 11 yıl Önce

değerli diyarbakırlılar;önceliiklen büyükşehir belediyesporumuzun şampiyonluğundan dolayı tüm ekibe ve değerli yöneticilere teşşekkür ederiz.diyarbakir'da spor anlayişini benimseyen bir kişiyim.spor demek ekonomi demek,turizm demek,tanitim demektir.ben büyükşehir belediyesporun tüzük gereği düşündüğü diyaramedspor ismini benimsemiyorum.çünkü iyi ayri isim oluşmuş.biz diyarbakirlilar kürdüz ve olayi asla siyasetle bağlamiyorum.diyarbakirimizin fetih edildikten sonra ismi 'amed'di.ve bence mezopotamyayi'da bu denklem içerisinde alirsak verilebilecek en güzel isim amedspor'dur.o zaman zilan'lar,jiyanlar,zozanlar'da ortaya çikmiş olacak.bir deyişimle sadece futbol değil içinde spor'a dair her branşin olmasi lazim.istanbul'dan değerli hemşehrilerime sevgi ve saygilarimi iletiyorum.herşeyin en iyisi memleketimiz için olsun..

Kemal tugay
Kemal tugay - 11 yıl Önce

EDİTÖR: HAKARET, KÜFÜR, ARGO İÇERİKLİ MESAJLARINIZ YAYINLANMAMAKTADIR. LÜTFEN ÜSLUBUMUZA DİKKAT EDELİM.

Zafer Özmen
Zafer Özmen - 11 yıl Önce

şimdi haberyirmibir 'deki haberde sayın kılavuz isim değişikliğnden bahsediyor.diğer bir yerel sitede (bundan önceki çalıştınız haber sitesi)sayın kılavuz 'un konuşma aralarına diyarbakırspor eklenmiş, diyarbakırspor'la birleşmeden bahsediliyor.şimdi iki siteyi karşı karşıya getirmek gibi olmasın ama hangisi geçerli.öbür sitenin haberine göre diyarbakırspor taraftarı bir beklenti içinde olacak.buraya göre de diyarbakırspor'la birleşme yok,sadece b.ş.b.de isim değişikliği var.saygılarımla.

EDİTÖR: BAHSETTİĞİNİZ HABER İHLAS AJANSI TARAFINDAN SERVİS EDİLMİŞTİR. AYNI HABERİ HABERLER.COM GİBİ SİTELERİN YEREL BÖLÜMÜNDE DE BULABİLİRSİNİZ. BİZ SİZE ÖZEL HABER SERVİS EDİYORUZ. DAHA ÖNCE ÇALIŞTIĞIMIZ YERİ BİLDİĞİNİZE GÖRE HABERİMİZİN DOĞRULUĞUNU YA DA YANLIŞLIĞINI DA BİLMENİZ GEREKMEKTEDİR. SAYGILAR.

mtk
mtk - 11 yıl Önce

kentin tamamının sahiplenecegi bir isim beklerken diyar amed bence yanlıs secim olur madem ki isim degiştiriyorsunuz ya diyarbekirspor yada amedspor olmalıydı