Yeni Sezon, Yeni Umutlar…Amedspor ve Diyarbekirspor

Yeni Sezon, Yeni Umutlar…

Üç aylık bir aranın ardından 1 Eylül itibariyle 2.lig ve 3. Lig futbol sezonu başlıyor. Diyarbakır takımlarının durumu ve yapılan transferleri, lig hedeflerine bir göz atalım.

Amedspor sezona yeni bir yönetimle başladı…

Daha öncede Amedsporda Başkan olarak görev yapmış ve önemli başarılara imza atmış Metin Kılavuz yeni bir yönetim oluşturarak Başkanlık koltuğuna oturdu. Ekonomik olarak büyük sıkıntılar içerisinde olan kulübü düzlüğe çıkarmak için girişimlerde bulunan Kılavuz kısmen başarılı olsa da şuan Amedsporun ödemesi gereken 4.5 Milyon gibi bir borcu bulunuyor.

Teknik heyet ve kadroda önemli bir revizyona gidildi…

Teknik Direktörlüğe Ramazan Erin’i getiren Amedspor kadrosunda da önemli değişiklikler yaptı. Önemli oyuncularını kaybeden Amedspor yeni transferler yaparak yerlerini doldurmaya çalıştı.

Giden oyuncular; Volkan Geyik, Sıddık İstemi, Ferat Yaşar, Oğuz Çetinkaya, Ercan Çapar, Umut Koçin, Hasan Küççük, Gürkan Alver, Nezir Özer

Gelen oyuncular;

Onur Alkan (29) Orta saha-Tokatspor Geçen yıl Sancaktepe ve Tokatsporda 33 maç 6 gollük katkıda bulunmuş.

Hüseyin Yılmaz (26) Sağ Kanat-Z.Kömürspor 32 Maç 1 Gol 3 Asist

Yüksel Kayaalp (31) Sağbek-Eyüpspor 30 Maç oynamış ve 4 gollük katkıda bulunmuş

Tolga Tekin (23) Solbek-Sivas Bld. Geçen yıl maçı yok.

 Atakan Arslan (24) Sol kanat-Eyüpspor 26 Maç 10 gol 2 asistlik iyi bir performans sergilemiş.

 Azad Odabaşı (24) Solbek-Gümüşhanespor 23 Maç 1 Gol ve 1 asistlik katkısı var.

 Oğuz Özden (29) Stoper-Kahramanmaraş geçen sezon Kahramanmaraş ve Gümüşhanespoda 24 maç oynamış

 Yusuf Kılıç (25) Önlibero-Serbest Geçen yıl Gümüşhanede 5 maçı var.

Amedsporun bulunduğu grubun zorluğu ve kadroda yapılan yenileme, daha da eksik olan birkaç transfer ve ekonomik duruma bakıldığında  bu yıl sıkıntılı bir sezon geçireceğe benziyor.

Diyarbekirspor sil baştan yeni bir kadro oluşturdu…

13 Futbolcuyla yolunu ayıran ve 18 Futbolcuyu kadrosuna katan Diyarbekirspor Teknik Direktörlüğüne de Kırşehir Bld. Sporda şampiyonluk yaşayan Selahaddin Dinçeli getirdi. Her yıl transferlerde ve teknik heyette kesenin ağzını açan Yeşil Kırmızılı ekip bu sene çok istediği şampiyonluğu yaşamak istiyor. Yapılan transferlere baktığımızda kaliteli oyuncuların alındığı Diyarbekirsporda geçmiş yıllarda olduğu gibi birkaç kişinin egosuna ve hırsına kurban edilmezse yani birileri işin içine burnunu sokmaz ve profesyonel destek verilirse takım ligin üzerinde bir takım durumunda.  Bulunduğumuz grupta öyle bahsedildiği gibi kolay grup değil. Nevşehir, Bayrampaşa, Nazilli, Altındağ Bld, Karacabey takımları da önemli transferler yaptı. İnşallah Diyarbekirspor bu yıl geçmiş yıllarda yaşadığı tecrübelerle Şampiyonluk yaşayarak bir üst lige çıkacaktır.

Gelen Oyunculardan;

Güney Tutcuoğlu (27) geçen yıl Van BB. 31 maç oynamış 13 gol 3 asistle orta sahadan büyük bir katkı sunmuş.

Tolunay Yurtseven (22) Geçen yıl Şilede oynadı Tuzlasporun malı 13 golü var her iki kanatta oynayabiliyor.

Uğur Ayhan (27) Kırşehir Bld. Spordan geldi Galatasaray altyapısı, Orta saha ve orta sağda oynuyor 31 Maç oynadı  Şampiyonlukta 6 gollük bir katkısı var.

Emre Hasan Balcı (32) Grubumuzun şampiyonu Bayburttan geldi 30 maçta 3 gol attı

Şevket Güngör (31) Bandırmadan geldi Amedspordan tanıyoruz  Stoper Mevkinde 31 maçta 2 gol katkısında bulundu.

Fuat Gölbaşı (27) Santrfor Etimesguttan geldi geçen yıl Yeni Ordu ve Etimesgutsporda 31 maç 12 gol bir asistlik katkısı oldu. Bunlarla birlikte Umut Dilek, Fikret Topaloğlu, Emrah Kiraz, Reşo Akın, Taner Çekiç, Vedat Budak gibi iyi oyuncularla kaliteli bir kadromuz oldu.

  

YORUM EKLE