1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Diyarbakır'da 1 Mayıs, Memur Sen'in İstasyon Meydanı'nda, TÜRK İŞ, KESK, DİSK ve TMMOB'un ise Dağkapı Meydanı'nda düzenleyeceği etkinlikle kutlanacak Kutlamalar nedeniyle Yenişehir ilçesinde çok sayıda cadde ve sokak trafiğe kapatıldı Memur Sen'in organize ettiği etkinliğe katılmak için gelenler güvenlik güçlerince yapılan üst aramasından sonra alana alınıyor Memur Sen Genel Başkan Ahmet Gündoğdu'nun da katılacağı kutlamada 1 Mayıs bildirisi Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce okunacak.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü
 Diyarbakır'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Dağkapı ve İstasyon meydanında yapılacak kutlamalar öncesi hazırlıklar tamamlandı.
Memur-Sen'in "Emek, Dayanışma, Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması" temasıyla  gerçekleştireceği kutlamanın yapılacağı İstasyon Meydanı'nda hazırlıklar sona erdi.

TÜRK-İŞ, KESK, DİSK ve TMMOB'un Dağkapı Meydanı'ndaki programı ise saat 12.00'de başlayacak. İki ayrı etkinlik nedeniyle Diyarbakır Valiliği Yenişehir ilçesindeki çok sayıda cadde ve sokağın trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Memur-Sen'in organize ettiği etkinlik alanında görevlilerin sahne kurma ve pankart asma çalışmaları tamamlandı. Etkinliğe katılmak için gelenler güvenlik güçlerince yapılan üst aramasından sonra alana alınıyor.

"Emek, Dayanışma, Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması" temasıyla düzenlen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun da katılacağı kutlamada 1 Mayıs bildirisi Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce okunacak. Etkinlikte halk oyunu gösterilerinin yanı sıra Grup Yürüyüş de konser verecek.

TÜRK-İŞ, KESK, DİSK ve TMMOB'un Dağkapı Meydanı'ndaki kutlamasına katılacaklar ise Eğitim-Sen Şubesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünden toplanıp, meydana yürüyecek.

KESK Dönem Sözcüsü Uğur Yaman, AA muhabirine, valilik ile yaptıkları görüşme sonucunda Dağkapı Meydanı'nda kutlama izni aldıklarını belirterek, "Alanda toplanıp basın açıklaması yapılacak ardından müzik programı gerçekleştirilecek" dedi. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2014, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER