10 Temmuz Vedat Aydın Parkı Tamamlanmak Üzere

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mardinkapı'da yaklaşık 38,5 dönümlük alana yapılan 10 Temmuz Vedat Aydın Parkı'nı bu ay sonunda hizmete açmaya hazırlanıyor.

10 Temmuz Vedat Aydın Parkı Tamamlanmak Üzere
 Mardinkapı'da surların çevresinde bulunan petrol istasyonu, çay bahçeleri ve dükkânları yıkan Belediye, ardından 10 Temmuz Vedat Aydın Parkı'nı inşa etmeye başladı. Seyir alanları, gezinti yolları, sur izleme noktaları, renk bahçeleri, ışıklı yürüyüş yolları, fotoğraf çekim noktası, seyir terası, çocuk oyun alanı, oturma alanı, meydan, çay bahçesi,16 adet ahşap satış birimleri ve 80 araçlık otoparkı inşa eden Belediye, düzenleme çalışmalarıyla hem kente bir park kazandırdı hem de o bölgede surların ortaya çıkarılmasını sağladı.

Parkla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah SevinçDiyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Daimi Listesi'ne alınması için Mardinkapı'da surların çevresinde bulunan 2 adet petrol istasyonu, çay bahçeleri ve dükkânların yıkıldığını, ardından park olarak düzenlenmeye başlandığını hatırlattı. Parkta çalışmaların tamamlandığını ve yakında açılışının yapılacağını belirten Sevinç, park için yaklaşık 39 bin m2'lik bir alanın yeşil alana dönüştürüldüğünü, 3 milyon liralık harcama yapıldığını kaydetti.


Sevinç, bu alanın daha önce Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur Belediyesi'nin makine parkı ve belediyenin bazı hizmetleri için kullanıldığını söyleyerek, "Bu alanı tamamen boşaltıp yeşil alana dönüştürdük. Surların kuşağını ortaya çıkardık. Bu çalışmayı tamamladık. Bu park ile surların içinde yaptığımız çalışmalar neredeyse bitmek üzeredir. Surların dışında kalan çalışmamız Urfakapı ve Mardinkapı arasında kalan bir bölüm kaldı. Parkımız Mardinkapı'dan Urfakapı'ya doğru yaptığımız bir çalışma oldu." dedi. Sevinç son olarak bu projenin hem surların çevre düzenlemesiyle ilgili hem deUNESCO süreciyle alakalı olduğuna dikkat çekerek, surların dünya mirası listesine alınmasa da hizmetlerin devam edeceğini sözlerine ekledi. Sevinç, Vedat Aydın Parkı'nın bu ay sonunda hizmete açılacağını bildirdi.


Sur Çevresi Parkların Aydınlatması Yenilenecek


Öte yandan Belediye, Sur çevresindeki parkların 2002 yılında yapılan mevcut aydınlatma direklerinin tahribe uğraması, çalışır durumdaki direklerin yetersiz kalması ve parkların bu sebeple güvensiz hale gelmesi nedeniyle aydınlatma sistemini değiştirmeye hazırlanıyor.


Bunun içinde mevcut direkler korunarak, armatürleri (direk başlıkları) daha iyi aydınlık seviyesi oluşturacak ve tahribata karşı dayanıklılık seviyesi yüksek yeni armatürlerle değiştirilecek. Yeni armatürün gövdeyle uyum sağlaması ve mevcut direk gövdelerinin atıl olmaması için gövde armatürde olduğu gibi antik yeşil renkte alüminyum kılıf ile giydirilecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 17:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER