2 Kişinin Ölümüne Tutuksuz Yargılamaya Tepki

Diyarbakır- Bingöl karayolunda geçen Mayıs ayında meydana gelen trafik kazasında,2 kişinin ölümüne, neden olan sürücünün tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

2 Kişinin Ölümüne Tutuksuz Yargılamaya Tepki
 Diyarbakır- Bingöl karayolunda geçen Mayıs ayında meydana gelen trafik kazasında, aşırı hız ve hatalı sollama nedeniyle 2 kişinin ölümüne, 1 kişinin de ağır yaralanmasına neden olan sürücünün tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Hayatını kaybeden 2 kuzenin ailesinin avukatı Feride Aytuğ, defalarca yazılı ve sözlü başvuruya rağmen 2 kişinin ölümüne yol açan sürücünün tutuklanmadığını belirterek karara tepki gösterdi.

Diyarbakır- Bingöl Karayolu Gökçen Köyü yakınlarında 3 Mayıs günü meydana gelen kazada, 21 GB 608 plakalı otomobilin sürücüsü Faruk Gülan (51), iddiaya göre hatalı sollama yaptığı sırada karşı yönden gelen kamyonu fark ederek panikleyip direksiyon kontrolünü yitirdi. Aşırı hızlı olduğu belirtilen otomobil yoldan çıkarak, yol kenarındaki tarlada minibüs bekleyen 3 kişiye çarptı. Kazada kuzenler Vedat Yaşa (20) ve Ramazan Yaşa (17) olay yerinde ölürken, Abdullah Tüşer (19) ise ağır yaralandı. Kazadan sonra korkup başka bir araca binerek kaçan sürücü Faruk Gülan, Duru Jandarma Karakolu'na gidip teslim oldu. Yaralı Abdullah Tuşer ise çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı ve gördüğü tedaviye rağmen yatalak kaldı.

SALDIRACAKLARINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN KAÇTIM

Kaza ile ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatırken, jandarma tarafından ifadesi alınan şüpheli Faruk Gülan saatte 75 kilometre hızla gittiğini belirterek kendini şöyle savundu:

"Arkamdan bir araç beni sollayarak yolun sağına geçti. Ben de bu aracı geçmek istedim. Geçmeye çalışırken karşı yönden gelen kamyonu fark ettim. Kamyonun bana mesafesi 50 metre olduğu için panikleyerek direksiyon hakimiyetini kaybettim. Nasıl çarptığımı hatırlamıyorum. Yolun sağ tarafında kenarda bulunan taşlıklar üzerine takla attım ve durdum. Sonra aracın camından çıktım ve arabanın önünde hareketsiz yatan kişiyi gördüm. Çevredekilerin bana saldırcaklarını düşünerek, bir araç yolun kenarında durunca binerek Duru Karakolu'na gittim. Kaçma niyetim yoktu."

SERBEST BIRAKILDI

Kazadan sonra polis tarafından tutulan raporda sürücü Faruk Gülan 'Manevraları düzenleyen genel şartlara uymama' konusunda kusurlu sayılırken, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bunun üzerine Yaşa ailesinin avukatı Feride AytuğDiyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak şüpheli sürücünün tutuklanmasını istedi. 

SAVCI: İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ, TUTUKLANSIN

Kaza ile ilgili soruşturmayı tamamlayan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelinin 'Taksirle birden çok kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına' neden olmak suçundan 15 yıla kadar hapisle yargılanmasını istedi. Tutuklama talebiyle iddianame hazırlayan savcı, şüphelinin yolun dışında tarlada bulunan kişilere çarparak öldürdüğünü vurguladı. Hazırlanan iddianamede, "Yaptığı hatalı sollama nedeniyle 2 kişinin ölümüne ve 1 kişinin hala komada olacak şekilde yaralanmasına neden olan ve tutuklanması talep edilmiş olmasına karşın tutuklanmayan şüphelinin tutuklanmasına karar verilmesi talep olunur" ifadeleri kullanıldı.

MAHKEME REDDETTİ

İddianamenin kabul duruşmaşını yapan Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın tutuklanmasına yönelik Cumhuriyet Savcısı ve mağdur avukatının talebini reddetti. Kararda, delillerin önemli ölçüde toplanması, sanığın kaçma ve delilleri karartması şüphesi olmaması nedeniyle sanığın tutuklanması yönündeki talebin reddine karar verildiği belirtildi. Karara itiraz eden Avukat Feride Aytuğ, verilecek cezanın üst sınırının 15 yıl hapis olduğunu, delillerin henüz toplanmamış olduğunu ve sanığın kaçma şüphesini gerekçe göstererek tutuklanması için yeniden başvuru yaptı. Sanık Faruk Gülan'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER