5 Bin Nüfuslu Mahalleye, 3 Bin Kişilik Cami

Diyarbakır'da 5 bin nüfuslu Kuyular Mahallesi'nin hayırsever vatandaşları, 2 cami bulunmasına rağmen, 1.5 milyon liraya mal olacak 3 bin kişilik cami yapımına başladı.

5 Bin Nüfuslu Mahalleye, 3 Bin Kişilik Cami
 Diyarbakır'ın Hani İlçesi'ne bağlı 5 bin nüfuslu Kuyular Mahallesi'nde yaşayan hayırsever vatandaşlar, 2 cami bulunmasına rağmen, 1.5 milyon liraya malolacak 3 bin kişilik cami yapımı için kolları sıvadı.

MAHALLE 5 BİN NÜFUSLU, CAMİ 3 BİN KİŞİLİK

Hani İlçesi kuzeyinde ve ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunan 5 bin nüfuslu Kuyular Mahallesi'nde 3 bin kişilik cami temeli atıldı. 3 bin kişilik caminin temel atma törenine, Hani Kaymakamı Hidayet Sarı, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Ergül ve İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ile cami yapımını üstlenen hayırsever vatandaşlar katıldı.

BU CAMİ, 1.5 MİLYON DEĞERİNDE

Cami yapımını üstlenen hayırseverlerin adları açıklanmazken, yapılacak caminin 1.5 milyona mal olacağı öğrenildi.

3 katlı, 6 kubbe ve 2 minareli olacağı belirtildi. Kız ve erkekler için Kuran kursu, imam evi ile konferans salonlarının da bulunacağı caminin, 1000 metrekarelik alana bir kompleks olarak inşa edileceği belirtildi. Yapımına başlanan cami kompleksinin bir yıl içinde tamamlanarak, Hani İlçe Müftülüğü'ne teslim edilmesi hedefleniyor.

Kuyular Mahallesi, Hani İlçesi'ne bağlı bir beldeyken, büyükşehirler yasası kapsamında mahalle statüsü kazanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 16:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER