72 Stk'dan Çocuğu Dağa Kaçırılan Ailelere Destek Ziyareti

Diyarbakır’da faaliyet gösteren 72 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerinden oluşan bir heyet, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia ederek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan anneleri ziyaret etti.

72 Stk'dan Çocuğu Dağa Kaçırılan Ailelere Destek Ziyareti
 Diyarbakır'da faaliyet gösteren 72 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerinden oluşan bir heyet, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia ederek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan anneleri ziyaret etti.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 23 Nisan günü düzenlenen piknikte PKK tarafından kaçırılan çocuklarının geri gelmesi için 3 gün önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan ailelere destekler sürüyor. Ailelerle yaptıkları görüşmenin ardından 72 STK temsilcisi adına Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş açıklamalarda bulundu. PKK'nın çocukları kaçırmasıyla çözüm sürecini sabote etmeyi amaçladığını söyleyen Memiş, çocukların kaçırılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirdi. Memiş, "Annelerimizin başlatmış olduğu eyleme destek amaçlı, onların gözyaşlarının dinmesi ve çocuklarının geri gelmesi için ziyaretimizi yaptık. Çözüm süreci adı altında bölgemizde yıllarca kan aktı, gözyaşları çoğaldı. Ama çözüm süreciyle kan ve gözyaşı azaldı. Fakat birilerinin halen samimi olmadığı ve çözüm sürecini bu şekilde sekteye uğratma adı altında değişik faaliyetler yaptığını görüyoruz. Şu anda resmi olmayan rakamlara göre, 3 binin üzerinde gencin dağa götürüldüğü biliniyor. Bu gençlerin bazıları da Suriye'de savaşmak için gönderildi. Biz çocuklarımızın tek silahının kalem olduğuna inanıyoruz. PKK'nın bu çocuklarımızı alıp dağa götürmesi kabul edilir bir davranış değildir. Bunun adı da çözüm süreci değildir. Bu da hükümetin başlatmış olduğu çözüm sürecine darbe vurmaktır" dedi.

Ailelerin acılı bekleyişleri sürerken, anneler Yasin okuyarak, çocuklarının geri gelmesi için dua ediyor. Sürekli gözyaşı döken anneler, kendilerini ziyaret eden STK temsilcilerinden yardım istedi. Memur-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan ile bir görüşme yapacaklarını ve bu durumu kendilerine anlatacaklarını ailelere iletti. Memiş, ailelerin yapacakları her türlü eyleme destek olacağını söyledi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER