Abla Katiline Ömür Boyu Hapis

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde, ablası 32 yaşındaki Sabriye Sapancı'yı 12 bıçak darbesiyle öldüren 26 yaşındaki Salih Dursun'a ömür boyu hapis cezası verildi.

Abla Katiline Ömür Boyu Hapis
 Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde, ablası 32 yaşındaki Sabriye Sapancı'yı 12 bıçak darbesiyle öldüren 26 yaşındaki Salih Dursun'a ömür boyu hapis cezası verildi.
Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'ne bağlı Başalan Köyü'nde 2012 yılının Şubat ayında meydana gelen olayda, alkol aldığı belirtilen Salih Dursun, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşinden ayrılarak annesinin evine yerleşen ablası Sabriye Sapancı'yı tartışma sırasında 12 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cinayetten bir gün sonra polise giderek teslim olan Salih Dursun, olay sırasında olkollü olduğunu belirterek, "Annemin elini öpmek için eve gittim. Kapıdan girince annemi gördüm. Sonrasını alkolün etkisiyle hatırlamıyorum. Kardeşimi niye öldürdüğümü bilmiyorum. Namus için yapmadım. Kardeşime nasıl vurduğumu bilmiyorum. Kardeşimi seviyordum. Kendimde olsaydım onu öldürmezdim, pişmanım" dedi.

'VİCDAN AZABI ÇEKİYORUM'

Çıralıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan Salih Dursun hakkında 'Eziyet çektirerek kardeşini kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Dursun, davanın son duruşmasında vicdan azabı çektiğini belirterek, "Ben halen bu olayı neden yaptığımı kendime soruyorum. Olay tarihinde sarhoştum. Bir an dengemi kaybettim, pişmanım. Bu duruma düşmeyi istemezdim" diye konuştu.

Mahkeme, Salih Dursun'u 'Eziyet çektirerek kardeşini kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Dursun'un cezası, cezanın geleceği üzerinde etkisi ve mahkemedeki olumlu davranışlarından ötürü ömür boyu hapse çevirildi.

'NAMUSUMU TEMİZLEDİM' DEMİŞ

Salih Dursun'u araçla cinayet mahaline götüren arkadaşı R.Y., duruşmanın önceki celselerinde tanık olarak ifade verdi. R.Y., olay günü sanığı yolda gördüğünü belirterek, "Bana köye gideceğini söyledi. Ben de onu alarak, köye götürdüm. Yolda bira içti. Evin önüne geldiğimizde araçtan indi. 5- 6 dakika sonra geri geldiğinde eli kanlıydı ve bıçak vardı. 'Ben kızkardeşimi öldürdüm, namusumu temizledim' dedi" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER