Agit Seçim Gözlemci Heyeti Diyarbakır'da

Türkiye'de 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde süreci gözlemlemek, mevzuata, uluslararası standartlara uyulup uyulmadığını denetlemek amacıyla Diyarbakır'a gelen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Seçim Gözlem Heyeti, Belediye Eş Başkanlarını ziyaret etti.

Agit Seçim Gözlemci Heyeti Diyarbakır'da

 'de 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde süreci gözlemlemek, mevzuata, uluslararası standartlara uyulup uyulmadığını denetlemek amacıyla Diyarbakır'a gelen Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı () Seçim Gözlem Heyeti, Belediye Eş Başkanlarını ziyaret etti.

'da bulunan  Seçim Gözlem Heyeti Başkan Yardımcısı Polyna Lemoz, Güvenlik Uzmanları Wayne Pilgrim, Ayhan Güler, Uzun Dönemli Gözlemciler Paaavo Juhani Pitkaenen ve Mats Melis,  Eş Başkanları Gültan Kışanak ve  ile görüştü. Görüşmede konuşan  Seçim Heyeti Başkan Yardımcısı Polyna Lemoz, 10 ülkeden gelen 11 uzmanın oluşturduğu çekirdek ekiple'da görev yapacaklarını, 18 kişiden oluşan uzun dönemli gözlemci ekibin ise, ikişerli gruplar halinde 'nin farklı bölgelerinde görev yapmaya başlayacaklarını söyledi. İlk olarak seçimlerden önce gözlemlerini bir raporla kamuoyuyla paylaşacaklarını ve bu bilgilere internet üzerinden de ulaşılabileceğini dile getiren Lemoz, seçimlerden bir gün sonra da heyetin değerlendirmelerinin yer aldığı nihai raporun paylaşılacağını aktardı.

'HEYET ZOR BİR ALANDA ÇALIŞACAK'

Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da, 'da 5 günlük sokağa çıkma yasağı ve beraberinde yaşananları anlatarak, kaygılı olduklarını söyledi. Belediye Eş Başkanı da, sıkıntılı bir dönemden geçildiğini, en temel hak olan yaşam hakkının bile ihlal edildiği bir dönemden geçildiğini belirterek şöyle dedi:

"Heyet seçimlerde zor bir alanda çalışacak. Ama şöyle bir avantajı da var. Sivil toplum kuruluşları, sendikalar, insan hakları kuruluşları ve kadın örgütlerinin çok güçlü olduğu bir coğrafya burası. 7 Haziran'da son derece temiz bir seçim yapıldı. Seçim sonuçları birileri tarafından beğenilmedi ve tekrarlanmak zorunda kalındı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2015, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER