AK Parti'li Altaç'tan Çözüm Süreci Değerlendirmesi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, sürecin ülkeye yansımasının her geçen gün güven kazandığını ifade ederek, "Bugün itibariyle Diyarbakır'da, Batman'da, Mardin'de bölgenin her yerinde, herkes gür sesle söylüyor ki; bu çözüm süreci devam edecek" ifadelerini kullandı.

AK Parti'li Altaç'tan Çözüm Süreci Değerlendirmesi
 Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çözüm süreciyle ilgili yaptığı değerlendirmede, sürecin ülkeye yansımasının her geçen gün güven kazandığını ifade ederek, "Bugün itibariyle Diyarbakır'da, Batman'da, Mardin'de bölgenin her yerinde, herkes gür sesle söylüyor ki; bu çözüm süreci devam edecek" ifadelerini kullandı.
Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Türkiye'de 13 ay önce başlatılan çözüm sürecini değerlendirdi. Çözüm sürecinin bölgede ölümleri ortadan kaldırdığını ve herkesin çözümden, kardeşlikten yana olduğunu anlatan Altaç, süreçle ilgili tek muhatabın halk olduğunu söyledi. Altaç, "Çözüm sürecinin başlaması ile birlikte Türkiye'de yaşayan bütün etnik ve inanç grupları olumlu yönde etkilenmiş, bu anlamda ülkemizde yaklaşık 13 aydır akmayan kan ve dökülmeyen gözyaşları bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Diyarbakır'da çözüm sürecine ciddi anlamda destek var. Bu süreci başlatmamızın temel amacı, ülkemizde ve bölgemizde kardeşliğin, huzurun, ekonominin, siyasal istikrarın tesisini sağlamaktır. Bir buçuk yıldır başlayan çözüm süreci, bu coğrafyada ölümleri ortadan kaldırmış, tüm kesimlerin çözümden, kardeşlikten yana olduğunu göstermiştir. Çözüm süreci, Türkiye'nin acılarının sona ermesi ile birlikte, ülkede birlik ve beraberliğin, kardeşliğin yeniden inşası anlamını tesis etmiştir. Bizim için çözüm sürecinin muhatabı halkımızdır. Bütün çalışmalarımız halkımızın güveni ve huzuru içindir. Her zaman halkımızın fikir ve görüşlerini alıyoruz" dedi.

Bölge insanının çözüm sürecini sıkı sıkıya sahiplendiğine dikkat çeken Altaç, "Bugün itibariyle Diyarbakır'da, Batman'da, Mardin'de bölgenin her yerinde, herkes gür sesle söylüyor ki bu çözüm süreci devam edecek. Bugüne kadar kimseden bu sürecin sona ermesini istemeyle ilgili bir şey duymadık. Her kesim ve herkesin ortak görüşü huzur, güven ortamının devam etmesidir" diye konuştu.

"HİÇ KİMSENİN GÜCÜ ÇÖZÜM SÜRECİNİ SONLANDIRMAYA YETMEZ"

Altaç, hiç kimsenin gücünün çözüm sürecini sonlandırmaya yetmeyeceğini söyledi. Altaç, "Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya hazırız. Kimsenin çözüm sürecini bitirmeye gücü yetmez. Kim bahane üretip süreci bitirmeye yeltenirse, halkımız onların yakasını tutar ve bunu kabul etmediklerini yüksek sesle dile getirir. Biz de, halkımız da inşallah bu çözüm sürecinin başarıya ulaşacağından eminiz ve meyvelerini şimdiden almaya başladık. Çözüm süreci yüzyılın en büyük projesidir. Hükümetlerimiz döneminde yapılan yasal, anayasal çalışmalar, demokratik düzenlemeler, insan hakları alanında yapılan değişiklikler büyük önem arz ediyor. Süreç, her şeyden önce ülkemizde ve bölgemizde, birlik, beraberlik ve kardeşliği getirecek. Bu ülkeye ve bölgemize kattığı en büyük değer budur. Çözüm süreci Kürtler için de Türkler için de, ülkemizdeki farklı etnik guruplara, hatta Ortadoğu için olmazsa olmaz olan önemli bir gerçektir. Birileri çıkıp onu yapma, şunu yapma diyor, bu çözüm sürecini baltalamak için öne sürülen bahanelerdir" şeklinde konuştu.

"KARAKOL YAPIMI VE ONARIMI YENİ BİR ŞEY DEĞİL"

Son günlerde karakol yapımlarına yönelik ortaya atılan iddialara da yanıt veren Altaç, karakol yapımı ve onarımlarının yeni alınmış bir karar olmadığını söyledi. Altaç, "Karakol yapım ve onarım kararları 5-6 yıl öncesinden alındı. Karakol veya kalekolların yapımı olayına sadece tek taraflı bakmamak gerekir. Bugün asayiş için ne gerekiyorsa o yapılıyor. Her gün gazetelerde okuyoruz; falan köyde arazi anlaşmazlığı 5 - 6 insan öldü, şu köyde kız kaçırma olayı yaşandı gibi haberler yer alıyor. Elbette ki yaşanan olayları yatıştırmak için karakollar olacak. Uyuşturucu illeti ile mücadelede kırsallarda güvenlik gerekli. Birileri karakolları bahane ederek var olan kardeşlik ve güven ortamını bozmak istiyor. Karakolların yapımı veya onarımı bugün yapılan bir şey değil. 60 - 70 yıl öncesinde de karakollar vardı. Birileri çıkıp onu yapma, şunu yapma diyor. Bu çözüm sürecini baltalamak için öne sürülen bahanelerdir" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER