AK Parti'li Altaç'tan Kılıçdaroğlu'na Tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Kılıçdaroğlu'nun; "Savaş dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmem " sözünü doğru bulmadığını açıkladı.

AK Parti'li Altaç'tan Kılıçdaroğlu'na Tepki
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Savaş dışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmem. Muhatabımız Cumhurbaşkanı değil, Başbakan ve hükümettir" sözü nedeniyle tepki gösterdi.

Bu tür açıklamaların doğru açıklamalar olmadığını belirten Altaç, Cumhurbaşkanının halkın Cumhurbaşkanı olduğunu söyledi. Altaç, "Hepimizin devlet temsili anlamında muhatabı Cumhurbaşkanımızdır. O muhatabı kendince yok saymaya çalışmak, devlet ahlakına, geleneğine ve demokrasi kültürüne de uymaz. Cumhurbaşkanımıza karşı hazımsızlığıyla Kemal Kılıçdaroğlun'un siyasi itibarını kendi elleriyle hiçleştirme konusunda örnek vaka olarak Türkiye siyasi literatürüne geçti. Recep Tayyip Erdoğan 10 Ağustos'ta halkın oyları ile yüzde 52 oyla ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Herkes, halkın iradesine saygı duymalıdır bu Kılıçdaroğlu için de geçerlidir. Bir ülkenin Cumhurbaşkanına bunlar söylenecek laflar değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan AK Parti iktidarları döneminde 13 yıl boyunca 77 milyon vatandaşa ırkına, dinine, diline bakmaksızın hizmet etmiş bir Cumhurbaşkanıdır ve bundan sonra da hizmet etmeye devam edecektir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun sarf etmiş olduğu talihsiz açıklamalar sadece bizleri değil Cumhuriyet Halk Partisi seçmenini de rahatsız etmiştir. Bu açıklamalar bir siyasi partinin genel başkanına yakışan sözler değil. Bu çerçevede ana muhalefet liderinin Cumhurbaşkanımıza yönelik sarf etmiş olduğu sözleri talihsiz sözler olarak nitelendiriyoruz ve kendisini nezaket kuralları çerçevesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemeye davet ediyoruz" dedi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER