Ak Partili Beyaz'dan Cumhurbaşkanlığı Seçimi Değerlendirmesi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, “Diyarbakırlı olarak hepimizin Başbakan'a destek vermemiz lazım. Çünkü yıllarca hiç kimsenin yapmadığını Başbakan yaptı.

Ak Partili Beyaz'dan Cumhurbaşkanlığı Seçimi Değerlendirmesi
 Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, "Diyarbakırlı olarak hepimizin Başbakan'a destek vermemiz lazım. Çünkü yıllarca hiç kimsenin yapmadığını Başbakan yaptı. Çözüm sürecinin devamı ve başarıya ulaşması ile paralel yapıyla mücadelesi konusu çok önemli" dedi.
Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Kayapınar İlçe Başkanlığı'na atanan Ahmet Akyıl'ı makamında ziyaret etti. Kayapınar İlçe Başkanı Ahmet Akyıl, başkan yardımcıları ve partililer tarafından kapıda coşkuyla karşılanan Beyaz, Ramazan ayını Diyarbakır'da geçiremedikleri için çok üzgün olduklarını söyledi. Beyaz, "Bugün sizlerle beraber burada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu sene milletvekilleri olarak ilk defa Ramazan ayını Ankara'da geçirmek zorunda kaldık. Torba yasa çalışmaları başlamıştı. Yoğun çalışma sebebi nedeniyle sahura kadar mecliste kalıyorduk. Başbakanımız meclis kapandıktan sonra Diyarbakır'da oldu. Memleketimize onun gelişinden bir gün önce geldik, biz çok coşkulu ve güzel miting yaşadık hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Başbakanımız Diyarbakır dediği zaman yüreğinden söylüyor" dedi.

ÇATI ADAYA İSTİKLAL MARŞI TEPKİSİ

Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Beyaz, 10 Ağustos'un yeni Türkiye'nin aslında başlangıç tarihi olduğunu vurguladı. Beyaz, "Diyarbakır'ın üzerine büyük görevler düşüyor. Bu noktada Diyarbakır'ın 17 ilçesi var 4 merkez ilçeden bir tanesi Kayapınar ilçesidir. Sizlere yani teşkilatımıza büyük görevler düşüyor. Diyarbakırlı olarak hepimizin Başbakan'a destek vermemiz lazım. Çünkü yıllarca hiç kimsenin yapmadığını Başbakan yaptı. Çözüm sürecinin devamı ve başarıya ulaşması ile paralel yapıyla mücadelesi konusu çok önemli. Bu anlamda sayın Başkanımız Diyarbakır'dan en yüksek oranda oy alarak köşke çıkması gerçekten bizim için çok önemli. Türkiye'de yüzde 55 ve 58'e varan anketler çıkıyor. Ama benim için önemli olan Başbakanın Diyarbakır'dan yüzde 55 almasıdır. Bunu bizim başarmamız lazım Kürtlerin bu desteği özellikle Başbakanımıza vermesi lazımdır. Çatı adayı sanal bir adaydır. CHP ve MHP birleşiyor arkasına irili ufaklı partileri alıyor. Ama önemli olan halk desteği almaktır. Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanlığına aday olan kişi bakıyorsunuz ki Fatiha süresini kağıttan okurken bile zorlanıyor. Çok yoğun program olduğu için sosyal medyadan takip ettim İstiklal Marşı'nı bile okuyamamış. MHP ve CHP aday çıkaramadığı için birleştiler. Sözde çatı aday diye bir sanal aday çıkardılar. BDP bu anlamda kendi adayını çıkarmış" diye konuştu.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Kayapınar İlçe Başkanı Ahmet Akyıl, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları ile birlikte Peyas ile Huzurevleri Mahallesi muhtarlarını ve Kayapınar esnafına ziyaretlerde bulundu. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2014, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER