AK Parti'li Hamzaoğulları: Urfa Kapı Onarılacak

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, Urfa Kapının onarılarak tekrar eski görünümüne kavuşacağını söyledi.

AK Parti'li Hamzaoğulları: Urfa Kapı Onarılacak
 Diyarbakır Ak Parti Milletvekili Dr. Mehmet S. Hamzaoğulları Diyarbakır ilindeki Kültür ve Turizm yatırımları ve Urfa kapısının onarılması ile ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır'ın kültür hayatına hareket getirildiğini açıklamasında dile getiren Hamzaoğullar, "Kültür ve Turizm alanında yürütülen büyük projeler ve titizlikle hayata geçirilen etkinliklerle ilimizin kültür hayatına hareket getirilmiş, son 12 yılda Ak Parti iktidarı ile İlimize 132,5 milyon TL. Kültür ve Turizm yatırımı yapılmıştır. İlimizde kültür varlıklarının korunması ve iyileştirilmesi için restorasyon ve konservasyon çalışmalarına önem verilmiş, kültür varlıklarımızı yaşatmak, kültürel etkinliklere katılım oranını artırmak, kütüphane ve müzelerimizde daha kaliteli hizmet sunabilmek için yatırımlar yapılmıştır" diye konuştu.

Burçların restorasyon çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirten Hamzaoğulları, "Diyarbakır surları ile ilgili olarak; Burçların restorasyon çalışmaları hızla devam etmektedir. Restorasyonu yapılan 10, 26, 50 (Mardin Kapı) ve 62 (Leblebikıran) Nolu burçların restorasyonu bitirilmiş olup, kabul aşamasındadır. Urfa kapısının da içinde bulunduğu 21 ve 22 nolu burçları restore etmek amacıyla Rölöve, Restorasyon ve Restütisyon Proje İhalesi 17.10.2012 tarihinde il Özel İdaresi Genel Sekreterliğince gerçekleşmiş olup, 27/12/2012 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Rölöve Projesi Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma bölge Kurulu'nun 25.03.2014 tarih ve 2040 sayılı kararı ile onaylanmış olup, Restütisyon ve Restorasyon projelerinin çizimleri devam etmektedir. Bahse konu projelerin çizilip Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylandıktan sonra onarımı gerçekleştirilecektir. Diğer burçlarda da restorasyon çalışmaları hızla devam etmektedir" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 12:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER