AK Parti'li İçten 7. İstişare Toplantısında Partililer ile Bir Araya Geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 7. istişare toplantısında partililerle kahvaltıda bir araya geldi.

AK Parti'li İçten 7. İstişare Toplantısında Partililer ile Bir Araya Geldi
 Adalet Ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 7. istişare toplantısında partililerle kahvaltıda bir araya geldi.

7. istişare toplantısına AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçtenAK Parti Sur İlçe Başkanı Şafak Yentürk, Yenişehir İlçe Başkanı Serdar Budak, İl Başkan Yardımcıları, Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdağ, İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Bakır, yerel yönetimler başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçtenDiyarbakır'da teşkilat olarak potansiyelli olduklarını ve belediyenin hatalarını vatandaşa anlatamadıklarını söyledi. İçten, "Belediyeleri çok rahatlıkla alabiliriz. Kendi içimizde bazı sorunlar olabilmekte. AK Parti ile AKP'liler arasındaki didişmedir buradaki başarısızlık. Böyle lanse etmekteyim. Partimizi kurduğumuzdan beridir dostlarımız ve arkadaşlarımız emek vermekte. DBP belediyeler yaklaşık 4 dönemdir iktidarda olmaktadır. Diyarbakır için bir şey yapmadıklarını en iyi bilen sizler ve bizleriz. Vatandaş bunu ne kadar biliyor onu bilmiyoruz. Neden bunu vatandaşa anlatamıyoruz. Hizmet olmadığını ve şehircilik ile mimari düzenleme göremezsiniz. Belediyelerin yapması gereken icraatlardır. Ne yazık ki belediyeler çok güzel park alanları yapalar ve kendi arkadaşlarına peşkeş çektirirler. Hz. Yunus'un makamının tam karşısına alkollü restoran açarlar. Bizim değerlerimize hakaret etmekteler. Belediyenin bizlere ve Diyarbakır'a ters gelen bu icraatlarını halka anlatırken ben dahil olmak üzere eksikliklerimiz vardır.Diyarbakır'ı gezip dolaşalım Türkiye'nin 81 ilinden en çok kirli olan şehir Diyarbakır'dır. Çöplerin yere atıldığı, trafik kurallarının alt üst olduğu ve çevre düzenlemesinin olmadığı başka bir il bulamazsınız. Hz. Süleyman Camisi'nin yanındaki kentsel dönüşümden dolayı orayı boşaltan insanlara anahtarlarını vermemize rağmen parayı belediye hesabına aktarmamıza rağmen, Hz. Süleyman'ın çevresini gidip bir inceleyin anlarsınız. Yerel belediyelerin burada yapmış olduğu yanlışlıkları halkımıza ifade etmemiz gerekmekte. Belediye meclisinde benden daha iyi ve birikimli arkadaşlar olmakta. 2 veya 3 dönem belediye meclis üyeliği yapanlar var onlar daha iyi bilir muhalefet yapmamız gereken konularda onların arkasında durup muhalefet etmemiz lazımdır. Bu şehir için gerçekten hoş olan ve güzel olan yaptıkları şeyler varsa eğer bizde bunları destekleyeceğiz. AK Parti Diyarbakır Milletvekili olarak bölgedeki tüm belediye başkanlarının emrindeyim. Çünkü seçilen bir belediye başkanına saygı gösteririm. Bunda hiçbir tartışma olmamalıdır. Diyarbakır'la ilgili herhangi bir belediye başkanının projesi varsa ben Diyarbakır'a hizmet etmekte şeref ve onur duyarım. Onun kimliğine bakmam bize gelseler de deseler şöyle böyle sorunlarımız vardır. Nasıl çözmemiz gerekir diye sorarlarsa ilgili, Bakanlıklara ve kurumlara gidersek. Diyarbakır için güzel şeyler yapmamızı hepimiz isteriz. Dolaysıyla AK Parti olarak duruşumuzu gösteriyoruz" dedi.

"BELEDİYENİN YAPMASI GEREKTİĞİNİ İKTİDAR YAPTI"

Kayapınar ilçesindeki kavşakları ve bulvarları belediyelerin asli görevi olmasına rağmen iktidar partisinin yaptığı dile getiren İçten, "İktidar olarak belediyenin görevi olması gerektiren işleri Diyarbakır'a biz yapmaktayız. Biz yapmayız demedik. Diyarbakır ne yaparsa yapsın zaten bana oy vermedi demedik, demeyeceğim de. Bir yıl içerisinde 1 milyar lira yeni parayla yatırım getirdik. Yüzde 30 ve yüzde 40'ı belediye faaliyetlerini ilgilendiren konulardır. Ama bizim bunu vatandaşımıza anlatmamız lazımdır. Bu ayrımcılığı çözüm sürecinde olmamıza rağmen halen yapmaktadırlar. Biz çok daha radikal bir şekilde dile getiririz. Çözüm sürecindeyiz buna rağmen susuyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantının ardından AK Parti Ergani İlçe Başkanlığı ve üyeleri ilçe adına İçten'e plaket takdim etti. - DİYARBAKIR

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 21:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER