Ak Partili İçten, Karate Şampiyonlarını Ağırladı

AK Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır karate il temsilciliğinin şampiyon sporcularını ağırladı.

Ak Partili İçten, Karate Şampiyonlarını Ağırladı
 Ak Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır karate il temsilciliğinin şampiyon sporcularını ağırladı.
Ak Parti Diyarbakır milletvekili Cuma İçten, derece elde eden 2. ve 3.'lük şampiyonları ile Ağustos ayında yapılacak Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na katılacak sporcuları bürosunda ağırladı. İçten, Türkiye'de Diyarbakır'ı temsil edip dereceler elde eden sporcuları ağırlamaktan gurur duyduğunu ifade ederek, çocukların ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da spor faaliyetlerinin yapılmasının önemli olduğuna dikkat çeken İçten, şöyle konuştu: "Diyarbakır'da karate yapmaları bana göre çok anlamlıdır. Ak Parti iktidarı olarak SODES projeleri üzerinden, sivil toplum kuruluşlarına, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına ile Genlik ve Spor Bakanlığımız olarak projelerini destekliyoruz. Geçen yıl SODES projeleri kapsamında STK'lar 50 milyon lira üzerinden destek verildi. Çocuklarımız Diyarbakır'da spor yapabilecekleri ve kendilerinin eğitimlerini alabilecekleri güzel ve fiziksel yerler ister. Yerel yönetimlerde bulunan belediyeler sportif faaliyetlerde keşke bizden daha fazla katkı sağlasaydı. Gördüğüm kadarıyla maalesef belediyeler bu noktada o kadar duyarlı değil. Ama biz iktidar olarak onların boşluklarını kapatmaya çalışıyoruz. Başarılı çocuklarımız karateyi sadece sportif anlamda yetişmek için yapıyorlar."

"AK PARTİ İKTİDARI ÇOCUKLARA SPOR YAPMA İMKANI VERİYOR"

Diyarbakırlı çocukların sokaklara değil spor alanlarına yönlendirilmesi gerektiğini dile getiren İçten, sözlerini şöyle tamamladı: "Diyarbakır'da başta karate olmak üzere Türkiye'de derece yapan yüzlerce Diyarbakırlı çocuk var. Aldıkları her derece ve şampiyonluktan onur duyuyorum. Güneydoğu'da Diyarbakır, karatede şu an bir numara. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na katılacak çocuklarımız Diyarbakır'ı temsil edecek. Ak Parti iktidara geldikten sonra 10 ile 15 yaş arası çocuklarımızın ellerine molotof ve taş yerine kalem verdik. Bu yaş grubu çocuklarımıza spor yapma imkanı veriyoruz. Keşke bu düşünce Diyarbakır'daki bütün siyasilerde olsaydı. Diyarbakır Türkiye'de üst üste onlarca defa şampiyonluklar elde ederdi." - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER