Akıllı Römorklar Fuarda Büyük İlgi Topladı

Diyarbakırlı sanayici Günay Özserin tarafından Türkiye’de ilk olarak üretilen akıllı römorklar 6. Ortadoğu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda büyük ilgi topladı.

Akıllı Römorklar Fuarda Büyük İlgi Topladı
 Diyarbakırlı sanayici Günay Özserin tarafından Türkiye'de ilk olarak üretilen akıllı römorklar 6. Ortadoğu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda büyük ilgi topladı.
Türkiye'de ilk olarak Diyarbakır'da üretilen akıllı römorklar 6. Ortadoğu Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda sergilendi. Sanayici Günay Özserin tarafından üretin akıllı römorkların bir çok fonksiyona sahip olduğu belirtildi. Akıllı römorkların çiftçinin yaptığı işi kolaylaştırdığını anlatan Özserin, tek kişinin bu römorkları kolayca kullanabildiğini söyledi. Akılı römorkları bu yıl imal ettiklerini dile getiren Özserin, "Türkiye'de ilk kez ürettiğimiz akıllı römorkların kapıları 3 şekilde açılıyor. Kapıların tümü hidrolik sistemle açılıyor. Ortalama 1-2 ton ağırlığında yük taşıma özelliğini sahip. Bu römorklarda bir ürünü taşınabilmesi tasarlandı. Tek kişi tüm bu işlemleri yapabilir. Şu an itibariyle 120 tane sipariş aldık. Fuarda akıllı römorklara büyük ilgi gösterildi. Bize sadece ham malzeme gelir. Biz de o ham malzemeleriyle böylesi ürünleri ortaya çıkarıyoruz" dedi.

Diyarbakır'da montaj sanayinin kurulması gerektiğini aktaran Özserin, "Ürettiğimiz römorklar için hibe beklentimiz vardı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yaptığımız görüşmede hibe desteğinin şuan askıya alındığını söyledi. Sayın Başbakanımızdan beklentimiz hibe desteğini uygulamaya koymasıdır. Eğer çiftçilerimize römorklar için hibe desteği verirse, sanayimiz büyür. Şuan ticaret alanımız dardır. Bunu genişletmek için hibe desteğinin hayata geçmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Akıllı römorkların 12 Nisan'a kadar fuarda sergileneceği belirtildi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER