Aksu: Diyarbakır Barış ve Tarihi İle Anılmalı

Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu, Diyarbakır'ın güzelliklerle, barışla, tarihiyle anılması gerektiğini söyledi.

Aksu: Diyarbakır Barış ve Tarihi İle Anılmalı
 

Dünya Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Dicle Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Yolcu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör.Cüneyt Ateş, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü'nden Okutman Ömer Fındıkdalı ve üniversite öğrencileri Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği ve DiyarbakırTanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nı ziyaret etti. Diyarbakırlı sanatçılarınDiyarbakır'ın mahalli şarkılarını söylediği ziyarette keyifli dakikalar yaşandı.

Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği'nde yapılan ziyarette konuşan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Yolcu, "17 Eylül Dünya Turizm Günü münasebetiyle Dernek Başkanı Kenan Aksu'ya Diyarbakır'ı tanıtmada yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum, Ayrıca Diyarbakır Valiliği'ne ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne de bu noktada teşekkür ederim. Bizde üniversite olarak yılda 700 etkinlik yapıyoruz. Bu etkinliklerin çoğunda amacımız Diyarbakır'ı tanıtmak oluyor. Turizm MYO'dan öğrencilerimizde burada, onlar yetişip kendilerini geliştirerek bu toprakları, tarihini ve kültürünü insanlara aktaran bireyler olacaklar" dedi.

Diyarbakır'ın güzelliklerle, barışla, tarihiyle anılması gerektiğini ve sadece Türkiye'ye değil tüm Dünya'ya tanıtılması gerektiğini belirten Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu, "Diyarbakır; tarih, kültür, Medeniyet şehridir. Burada yaşayan insanlarda çok değerli insanlardır. Herkesin Diyarbakır için üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Belediye'ye bu kapsamda büyük işler düşüyor. Beraber büyük işler yapacağız inşallah. Bu güne kadar Kürtçe ve Türkçe olmak üzere Diyarbakırşarkılarından oluşan 5 CD yaptık. Bunları film festivalleriyle yeni çalışmalarımızla devam ettireceğiz. Sokak çocuklarından oluşan bir koro kuracağız. Tüm çalışmalarımız bu şehrin hak ettiği yerlere gelmesi içindir" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına konuşan Kültür ve Turizm İşleri Daire Başkanı Muharrem Cebe, "Diyarbakır eşi benzeri olmayan bir şehirdir. Bunu tüm dünyaya aktarmalıyız. Belediye olarak Fuarlara katılarak, kültürel etkinliklere katılarak Diyarbakır'ı insanlara tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.

Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği'ne yapılan ziyaretin ardından DiyarbakırTanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nı ziyaret eden Dicle Üniversitesi Ekibi ve öğrencileri Vakıf Yöneticisi Ahmet Edip Sevgican'dan Diyarbakır'ın tarihi yerleri ve yapıları hakkında bilgiler dinledi. Eski Diyarbakır'ı insanları ve yaşayışlarını anlatan Sevgican, eski Diyarbakır'da insanların Türk-Kürt-Ermeni-Hristiyan-Müslüman her türlü dini ve etnik yapıya rağmen barış ve kardeşlik içinde yaşadığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER