Anlı Hazro'daki Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde buluştuğu muhtarlara siyasi görüşüne, inanç ve etnik kimliğine bakmaksızın herkese eşit hizmet sunacaklarını belirterek, “Hepimiz biriz. Ağa, asilzade, köylü ayrımı artık aramızda ortadan kalkmalıdır, hepimiz eşit ve aynıyız. Biz, hanedan, aşiret, köy davası vermiyoruz, biz bir halkın özgürlük mücadelesini veriyoruz” dedi.

Anlı Hazro'daki Muhtarlarla Bir Araya Geldi
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde buluştuğu muhtarlara siyasi görüşüne, inanç ve etnik kimliğine bakmaksızın herkese eşit hizmet sunacaklarını belirterek, "Hepimiz biriz. Ağa, asilzade, köylü ayrımı artık aramızda ortadan kalkmalıdır, hepimiz eşit ve aynıyız. Biz, hanedan, aşiret, köy davası vermiyoruz, biz bir halkın özgürlük mücadelesini veriyoruz" dedi.
Amed Stratejik Plan toplantıları kapsamında ilçe muhtarlarıyla yapılan toplantılar Hazro ilçesinde devam etti. 23 muhtarın katıldığı toplantıya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, DİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Kemal Buluş ve Genel Sekreter Yardımcısı Zülfü Atlı ve ilgili daire başkanlarıyla birlikte katıldı. Hazro Belediyesi Eşbaşkanları Güler Özsavcı Doğu ve Fuat Mehmetoğlu katıldı. Muhtarlar, öncelikli sorunlarının başında altyapı olduğunu belirterek, içme suyunun temiz olmaması nedeniyle hastalıkların yaşandığını belirtti. İlaçlamanın eksik olduğunu bildiren muhtarlar itfaiye aracına ihtiyaçları olduğunu söyledi. Ayrıca mezarlık için kepçe, çöp toplama için araç ve çöp konteynırı konusunda da taleplerini ileten muhtarlar, ailelerin rahatça oturabileceği parkların yapılmasını istedi.

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise, günlerdir ilçelerde yaptıkları toplantılarda benzer sorunların yaşandığına tanık olduklarını belirtti. Sistem tarafından bilinçli olarak bir geri bırakılmışlığın olduğunu dile getiren Anlı, bunu mazeret olarak görmeyeceklerini belirtti. Tüm köylerin altyapı sorunları olduğunu aktaran Anlı, 5 yıl içerisinde bu sorunu ortadan kaldıracaklarını ifade etti. Anlı, köylere yönelik ne kadar asfalt yapılacağı, ne kadar sathi kaplama yapılacağının planlamasını yaptıklarını dile getirdi. İlçe ve köylerde kullanmak üzere 5 tane kepçe aracı alacaklarını belirten Anlı, Hazro'da itfaiye teşkilatının kurulacağını söyledi. Susuz yaşamanı mümkün olmadığını aktaran Anlı, öncelikli olarak hiç su verilmemiş köylerden başlayacaklarını söyledi.

Ovadaki köylerin toplulaşmadan kaynaklı problemlerinin olduğunu vurgulayan Anlı, "Biz şimdi olaya el atmak istemiyoruz, çünkü biz el atarsak oradaki müteahhitler aklanacaklar, biz onları çağırdık gelmediler. Olayı yasal boyuta taşıma aşamasındayız. O köylerde kanalizasyon şebekesi yapılmasına yapılmış ama düzgün yapmamışlar" diye konuştu.

Siyasi görüşüne, inanç ve etnik kimliğine bakmaksızın herkese eşit hizmet sunacaklarını aktaran Anlı, "Hepimiz biriz. Aramızdaki ayrışma artık kalkmalıdır. Ağa, asilzade, köylü ayrımı artık ortadan kalkmalıdır, hepimiz eşit ve aynıyız. Biz, hanedan, aşiret, köy davası vermiyoruz, biz bir halkın özgürlük mücadelesini veriyoruz. Artık bu anlayışla olaylara bakmalıyız. Biz bir parti değil, bir halkız; biz Kürt halkıyız" şeklinde konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 20:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER