Anlı Kayıplar İçin Oturma Eylemine Katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, kayıpların bulunması için yapılan oturma eylemine katılarak kayıp yakınlarına destek verdi.

Anlı Kayıplar İçin Oturma Eylemine Katıldı
  İnsan Hakları Derneği ve kayıp yakınlarının Diyarbakır Yaşam Hakkı Anıtı önünde kayıpların faillerinin bulunması ve yargılanması amacıyla oturma eyleminin 274’üncüsüne Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da katıldı. Eylemde konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kayıplar ve insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımını eleştirdi. Bilici, insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olamayacağının altını çizerek, er ya da geç faillerin açığa çıkarılıp yargılanacağını söyledi. Kayıp fotoğrafların yere serilerek yapıldığı eylemde, Anneler Günü’nün en güzel hediyesinin kalıcı bir barış olduğunun altı çizildi.

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da M. Şerif Avşar’ın kaybedildiği dönemde 3 gün içinde herkesin duyacağı kadar etkili bir çalışma yapıldığını söyledi. Konunun dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e götürüldüğünü anlatan Anlı, “Demirel bırakılacağına dair söz verdi, ama kayıplar bir devlet politikasıydı ve bırakılmadı” diye konuştu. Anlı, Kürtlerin meydanda olduğunu, çocuklarına, özgürlüğüne ve onurlarına sahip çıktığının altını çizdi. Anlı, çocuklarını, yakınlarını arayanlara çalışma ve sahiplenme idarelerini saygı ile selamladığını ifade etti.

Açıklamaların ardından kayıpların bulunması için 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı.

Grup, oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2014, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER