Anlı: Spor Kapasitemizi 5 Kat Artıracağız

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, bir yıl içinde spor kapasitesini 5 kat artıracaklarını söyledi.

Anlı: Spor Kapasitemizi 5 Kat Artıracağız
 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Dayan ve beraberindeki Diyarbakırspor camiasının önde gelen yöneticileri Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Dayan ziyarette Amatör Spor Kulübü federasyonu olarak üzerlerine düşen hizmetleri yapmaya aday olduklarını söyledi. Dayan ildeki spor salonlarının kullanımı konusunda destek istediklerini bildirdi. Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile amatör spora katkının belediyelere geçtiğini belirterek, bütçeden ildeki amatör spora desteğin önemli olduğunu ifade etti.

Eşbaşkan Fırat Anlı da Diyarbakır'da sporun yaygınlaşması için yıllarca emek harcandığını belirterek bundan dolayı teşekkür etti. Özellikle amatör sporun yaygınlaşması çocuk ve gençlerin fiziken ve ruhen sağlıklı yetişmesi için önemli olduğunu belirten Anlı, "Tesislerde bir artış, ilgi ve bir duyarlılık var. Ancak henüzDiyarbakır olması gereken yerde değil" dedi.


Sadece futbolun değil tüm diğer branşlarda da amatör sporun desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Anlı, "O konuda biz de Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar sizlerle birlikte olacağız" dedi. Amatör ruhu kaybetmeden çalışmaları sürdüreceklerini ifade eden Anlı, "Sizlerle, bütün spor camiamızla birlikte futboldan, atletizmden, voleyboldan, her branştan Diyarbakırlı gençlerin gelişmesi, lisans alması, Diyarbakır'ı temsil etmesi bizi onurlandırıyor. İnşallah daha yeni başarılara hep beraber imza atarız" diye konuştu.

2015 bütçesinin hazırladıklarını ve bu ay Meclis'ten geçeceğini ifade eden Anlı, "2015-2019 stratejik planımızı hazırladık. Bunlarda spora özel bir başlık ayırdık" dedi.

Kapalı Spor Salonu inşaatıyla başladıklarını ifade eden Anlı, "Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'yle büyük bir projeye gidiyoruz. O projeyi biraz daha büyütüp içerisinde olimpik yüzme havuzu ve yarı olimpik havuz koyma sözünü aldık. Büyükşehir olarak biz iki kapalı spor havuzu yapacağız. Semtlerde yüzme havuzu yapacağız. Yani önümüzdeki yıl inşallah üç spor tesisinin çalışmalarını hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Dış ilçelerde Büyükşehir Belediyesi'nin spor tesisi yapacağını, ilçe belediyelerinin yaptıklarına da destek vereceklerini ifade eden Anlı, "Her insanımızın ulaşılabilir noktalarda spor yapmasını sağlayacağız. Elimizdeki tesisleri de biraz onarımla kullanabiliriz. Okullarımıza ait tesislerimiz var, oraları da Milli Eğitimle görüşüp onarımlarını biz üstlenerek yapabiliriz. Bir yıl içerisinde kapasitemizi 5 katına kadar çıkarabiliriz. Yapılan tüm parklarda mutlaka sportif bir bölüm olacak" şeklinde konuştu.

Görüşmenin ardından Remzi Dayan, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'ya spor insanı heykelini armağan etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER