Anlı: Yeni araçlarla sorunlara hızla müdahale edeceğiz

DİSKİ Genel Müdürlüğü Makine İkmal Parkı filosuna kattığı 7 milyon TL’lik 53 yeni araçla sorumluluk alanına giren ilçe ve köylerde hizmet üretecek. DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne gelerek yeni araçlar hakkında bilgi alan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, “Makine İkmal Parkımızın büyümesi ile birlikte sorunlara daha kısa sürede ve etk...

Anlı: Yeni araçlarla sorunlara hızla müdahale edeceğiz
 DİSKİ Genel Müdürlüğü 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanan Büyükşehirler Yasası ile birlikte sorumluluk alanına giren ilçe ve köylere hizmet etmek için çalışmalarını büyük bir hızla sürdürüyor. DİSKİ özellikle ilçe ve köylerde su ve kanal hizmetlerini süratle çözmek, yurttaşların sorunlarına en kısa zamanda müdahale edebilmek için Makine İkmal Parkı’nın kapasitesini genişletti.

7 milyonluk dev maliyet

Bu amaçla toplam 53 araç alan DİSKİ Genel Müdürlüğü aralarında Beko-Loder kepçe, traktör, vidanjör, vinç, su tankeri, römork tipi vidanjör, römork ve su tankı satın aldı. Makine İkmal Parkının kapasitesini önemli ölçüde artıran araçlar yaklaşık 7 milyon TL’ye mal oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne gelerek Makine İkmal Parkı’nda incelemelerde bulundu. DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı’dan araçların özellikleri ve hangi alanlarda çalışma yapacaklarına dair bilgi alan Anlı, yurttaşların sorunlarını büyük ölçüde çözecek böylesi bir hizmete imza attığı için DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

İlçe ve köylerde hizmet üretecek

Anlı, 1 Nisan 2014 tarihinde uygulanmaya başlanan Büyükşehir Yasası ile birlikte sorumluluk alanlarının genişlediğine dikkat çekerek, söz konusu tarihten itibaren 17 ilçe 2000 köy ve mezraya hizmet götürmek için büyük bir çaba ve emek sarf ettiklerini söyledi. DİSKİ Genel Müdürlüğü Makine İkmal Parkı’na 53 yeni aracın katıldığını belirten Anlı, bu araçların özellikle sorumluluk alanlarına giren yeni ilçe ve köyler için hizmet üreteceğini söyledi.

Anlı, “DİSKİ Genel Müdürlüğümüz önemli bir çalışma yürüttü. Şu ana kadar 53’ye yakın aracımız hizmete hazırdır. Beko Loderler, kamyonlar, traktörler, vidanjörler halkın hizmetine sunuldu. Makine İkmal Parkımızın büyümesi ile birlikte sorunlara daha kısa sürede ve etkin bir biçimde müdahale şansımız olacak” dedi.

Merkez kalitesi ilçelere taşınacak

Anlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kent merkezi nasıl hizmet alıyorsa ilçe ve köylerimiz de aynı hizmetten yararlanacak demiştik. Bu sözlerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Artık kent içinde verdiğimiz hizmet kalitesi bundan böyle ilçe ve köylerimizde de verilecek.”

Yapılan çalışmaların önemli ama yeterli olmadığını kaydeden Anlı, daha büyük hizmetler için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Anlı, “Yeni araçlarımız herkese hayırlı olsun” dedi.

Yeni Yasa ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan ilçe ve köylerde hizmet üretmek için satın alınan araçlar şöyle:

13 adet Beko-Loder Kepçe, 10 adet Traktör, 9 adet Vidanjör, 3 adet Vinç, 4 Adet Su Tankeri, 4 Adet Römork Tipi Vidanjör, 6 Adet Römork, 3 Adet Su Tankı, 1 Adet Römork Su Tankı.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2014, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER