Anlı: Zenginliğin Korunması Lazım

Avrupa Ezidi Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Dr. Leyla Ferman ve beraberindeki Ezidi heyeti Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Anlı: Zenginliğin Korunması Lazım
 

Avrupa Ezidi Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı Dr. Leyla Ferman, Avrupa Ezidi Kadın Meclisi'nden Dilber Tuac, Zerga Barış, Ezidi Akademisyenler Kurumu'ndan Emin Özden, Xalis Erkiş, Almanya Ahnbach Halkevi'nden Şengal ve Kobane Yardımlaşma İnisiyatifi'nden Aysel Yasit, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

Anlı, konuklarını Meclis Üyesi Erkan Erenci ve DBP Yerel Yönetimler Komisyonu üyesi Hüseyin Yılmaz ile birlikte karşıladı. Ziyarette Dr. Ferman, Avrupa'daki yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Bölgedeki Ezidi kampları ile ilgili kadın kurumlarının öneri ve projelerini aktaran Dr. Ferman, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ezidi akademisyenler de büyük miktarda çocuklara yönelik ihtiyaç malzemesinin Diyarbakır'a gönderildiğini ve bunların bölgedeki belediyeler tarafından kamplardaki çocuklara dağıtılacağını bildirdi.


Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı da "Ezidiler bugün mülteci değiller, kendi ülkelerinde, evlerindeymiş gibi rahat olsunlar" dedi. Belediyenin kendi halkına olan sorumluluk gereği yardım ve diğer çalışmaları yaptığını belirten Anlı, "Belediye kendisine ve ülkesine yardım etmiştir. Ezidiler Kürt toplumunun ve tarihinin bir parçasıdır. Bu zenginliğin korunması lazım" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 18:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER