Asker Eşlerinden Soma'ya Yardım Eli

Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı Aile Destek ve Eğitim Merkezi'nde açılan kurslarda asker eşlerinin 40 ayrı branşta hazırladıkları eserlerin yer aldığı "Işık Doğudan Yükselir" sergisi İstanbul'da açıldı Sergiden elde edilen gelirin bir kısmı Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerine gönderilecek

Asker Eşlerinden Soma'ya Yardım Eli
 Diyarbakır'daki 2. Hava Kuvveti Komutanlığı Aile Destek ve Eğitim Merkezi'nde (ADEM) açılan kurslarda asker eşlerinin 40 ayrı branşta hazırladıkları eserlerin yer aldığı "Işık Doğudan Yükselir" sergisinden elde edilen gelirin bir kısmı, Soma'daki maden faciasında hayatlarını kaybedenlerin ailelerine gönderilecek. 
"Işık Doğudan Yükselir" sergisi, Harbiye'deki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Ahmet Fethi Paşa Salonu'nda açıldı. 

Törende konuşan 2. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin, ADEM'in, müzik, spor, bireysel gelişim, sosyal dayanışma ve çeşitli sanat dallarında faaliyet gösteren ADEM'in, personel ailelerine ve dolaylı olarak kuruma önemli ölçüde faydalar sunduğunu anlattı.

Kongeneral Bilgin, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve kenetlenme gibi soyut kavramların bu merkezde somut örneklere dönüştüğünü vurguladı. 

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ve Korgeneral Bilgin, daha kurdele keserek açılışı yaptıkları sergiyi gezdi. 

Gelir Soma'ya

2. Hava Kuvveti Komutanlığı ADEM'de yaklaşık 8 ay süresince 1300 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen kurslarda üretilen ürünlerden oluşan "Işık Doğudan Yükselir" sergisi, yarına kadar görülebilecek.

Sergide, çini, dikiş, Gümüş işlemeciliği, takı, keçe, titanyum ve Koza, deri ürünleri, yağlı boya, fotoğrafçılık, perspektif ve ahşap boyama kurslarında yapılan ürünler yer alıyor. Serginin gelirinin bir kısmı Soma'da hayatlarını kaybedenlerin ailelerine gönderilecek. 
Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER