Atanamayan Öğretmenler Diyarbakır'da Eylem Düzenledi

Diyarbakır’da atanması yapılmayan branş öğretmenleri eylem düzenledi.

Atanamayan Öğretmenler Diyarbakır'da Eylem Düzenledi
 Diyarbakır'da atanması yapılmayan branş öğretmenleri eylem düzenledi.

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen atanamayan branş öğretmenleri, önceki günMilli Eğitim Bakanlığı'nın 40 bin öğretmen alımlarında kendileri için olumlu geçmemesi üzerine Diyarbakır Şeyh Said Meydanı'ında eylem düzenledi. Ellerinde atanamayan öğretmenlerin yaşadıkları sorunları anlatan döviz ve balonlarla eylem yapan öğretmenler, 2015 Şubat ayında 40 bin öğretmen alımının yapılmasını talep etti.

Grup adına açıklamayı yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ercan Koyuncu, mağdur öğretmenler olarak toplandıklarını ifade ederek, yetkililerin seslerini duymaları için çağrıda bulundu. Köşeye atılıp, biriktirilen eşya olmadıklarını dile getiren Koyuncu, mesleklerini icra etmek istediklerini söyledi. Ücretli öğretmenliğe de tepki gösteren Koyuncu, "Bu mesleğe ücretli damgasını vurduğunuz yeter, bizler eşya değiliz, parayla alınıp, satıldığımız yeter" dedi.

Atanamadıkları için büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Koyuncu, "Bizler yorulmadan çalışmalarımıza devam ederken, gece gündüz demeden belki de yemeden içmeden, gezmeden bir umut için kazanacağımız ekmek için sabırla mücadele ederken, bugün gördüğümüz bu karşılık ne kadar da yürek burkucu ne kadar da hazin, yakışıksız ve ürkütücüdür. Acaba atanır mıyım? sorusuna milyonlarca kez kendimize sorduğumuz, kendi kendimizle savaştığımız buhranlar yaşadığımız yetmiyor mu? Bu ülkenin delilere, ruh hastalarına değil, aklı başındayken görevini hakkıyla yerine getirecek öğretmenlere ihtiyaç var. Akıl hastaları KPSS mağdurlarıdır, bizleri siz hasta ettiniz. Umut ediyoruz ki, önümüzdeki süreçte bu adaletsizlik yerini adaletli bir dağılıma bırakır. Şubat alımlarında bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Branş öğretmenleri, kısa bir süre oturma eyleminin ardından dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2014, 18:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER