Atatürk'ün Diyarbakır'a Gelişinin 78. Yıldönümü Kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 78. yıl dönümü Diyarbakır Garı'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Atatürk'ün Diyarbakır'a Gelişinin 78. Yıldönümü Kutlandı
 Diyarbakır Valiliği tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün 15 Kasım 1937 yılındaDiyarbakır'a gelişinin 78. yıl dönümü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. DiyarbakırGarı'nda düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ayşe SerraBucak, vali yardımcıları, Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin temsili treninin DiyarbakırGarı'na gelmesiyle başladı. Trenden inen gaziler, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'a Türk bayrağını teslim etti. Törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin AksoyDiyarbakır'ın büyük devlet büyüklerini, şairleri ve farklı medeniyetlerden birçok insanı misafir ettiğini belirterek, misafirlerden birinin Diyarbakır ile aralarında kurulan gönül bağından ötürü şehrin insanları tarafından fahri hemşehrilik verilerek ev sahibi olarak kabul görülenMustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi. Aksoy, "Büyük önder 1916 ve 1937 yılları arasında farklı görevlerle şehrimizde bulunmuştur. 100 güne aşkın bir süre Diyarbakır'da kalmıştır. Diyarbakır'a her geldiğinde büyük bir bahtiyarlık ve mutluluğunu dile getirenAtatürk, halka gönülden bağlı olduğunu her ortamda belirtmiştir. Cumhuriyetin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, vefatından tam bir yıl önce 15 Kasım 1937'de şuan bulunduğumuz Diyarbakır Gar'ına teşrif etmiştir. Büyük bir coşku ve sevgi arasında karşılanmıştır" dedi.

Diyarbakır Garı'nda yapılan törenin ardından protokol üyeleri bu kez Anıt Park'a geçti. Burada çelenk sunumu yapıldıktan sonra, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla tören sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 20:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER