Atık Pil Toplayan Okullara Ödül Verildi

Büyükşehir Belediyesi'nin Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme Kampanyası'nda dereceye giren 6 okula ödül verildi.

Atık Pil Toplayan Okullara Ödül Verildi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme Kampanyası'nda dereceye giren 6 okula ödül verildi. Ödül töreninde konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, çevreye verilen zararı en aza indirmeye çalıştıklarını belirterek, kampanyaya 31 okuldan katılan 29 bin öğrencinin 884 kg atık pil topladığını söyledi.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP), çevreye zarar veren atık pillerin geri dönüşümünü sağlamak amacıyla başlattığı Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme Kampanyası'na bu yı 31 okuldan 29 bin 193 öğrenci katıldı ve 884 kg atık pil toplandı.


Kampanyaya katılan ve dereceye giren okullar için Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda tören düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zülküf Karatekin, Genel Sekreter Yardımcısı Rojda Balkaş Akyüz, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç ve okul temsilcileri katıldı. Törende, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Deniz Kıraç, 4 yıldır devam eden kampanyaya 83 okulun katıldığını ve toplam 4 bin 208 kg atık pilin doğaya zarar vermeden toplanıp geri dönüşüme kazandırıldığını söyledi.

Anlı: Her Adım Bize Güç Veriyor

Törende konuşan Eş Başkan Fırat Anlı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'nin bir hafta boyunca çeşitli farkındalık çalışmaları yaptığını belirterek, Diyarbakır'ın demokratik katılım, kadın temsiliyeti, engelli ve dezavantajlı yurttaşlara olan yaklaşımı ile ekolojiye olan duyarlılığının önemine dikkat çekti. Anlı, "Elbette istediğimiz noktada değiliz. Ulaşmamız gereken daha epey bir mesafemiz var ama her adım bir ara istasyon gibi ana durağa ana amaca ulaşmak için bize hem güç ve motivasyon veriyor hem de açıkçası şehrimizle olan hukukumuzu daha da güçlendiriyor" dedi.

Çevreye Verilen Zararı En Aza İndirmeye Çalışıyoruz

Atık pil toplama konusunda iyi bir düzeyde olduklarını ifade eden Anlı, çevreye verilen zararı minimum seviye getirmek için belediye olarak sıkıştırılmış doğal gazlı otobüsler kullandıklarını ve son derece pozitif sonuçlar aldıklarını kaydetti. Güneş enerjisi sistemleriyle 3 tesis kurduklarını ve faaliyette açtıklarını belirten Anlı, Sümerpark'ta enerji ihtiyacının büyük bir kısmının güneş panellerinden sağlandığını söyledi. Anlı, şöyle konuştu: "Bunlar çeşitlenecek. Kent yurttaşı, bu şehri kullanan, bu şehirden istifade eden bu şehre karşı bir manevi bağ kurmuş herkesin, bu çabalarda birinci derece aktör, bu işin öznesi olması gerekiyor. Yoksa hiçbir kurum, hiçbir mekanizma, tek başına böyle bir çabayı istenen sonuca ulaştıramaz. Burada en büyük müttefikimiz, en büyük güç kaynağımız ve gelecek umudumuz, tabi ki okullarımız, öğrencilerimiz, gençlerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizdir. Yüz binlerce gönüllü insan bir araya geldiğinde pozitif sonucu hemen alabiliyoruz."

31 Okuldan 29 Bin Öğrenci Katıldı

Bu yıl ki kampanyanın son derece umutlu geçtiğini ifade eden Anlı, kampanyaya 31 okuldan 29 bin öğrencinin katılmasının önemine dikkat çekti. Anlı, 884 kilogramlık çevre zararının bertaraf edildiğini kaydetti. Anlı, "Şehrimizin yaşadığı sıkıntılı günlerde, hepimizi derinden etkileyen ve halende travmasını atlatamadığımız bir dönemde, bunun yapılmış olması bile aslında yaşama tutulmanın ve gerçek anlamda bir ortak yürek oluşturabilmenin bir ürünü ve bir sonucuydu" diye konuştu.

Dereceye Giren 6 Okula Ödül Verildi

Törende, dereceye giren okullar ödüllerini Eş Başkan Anlı'nın elinden aldı. 185 kg pil toplayan Sezai Karakoç Anadolu Lisesi ve kampanyaya 298 öğrencisi katılan Ortaşar İlköğretim Okulu'na fotokopi makinesi, 86 kg atık pil toplayan Vali Ünal Erkan İlköğretim Okulu ve kampanyaya 203 öğrenci ile katılan Hafize Ana Bağımsız Anaokulu'na spor setleri, 70 kg atık pil toplayan Hantepe Şehitleri İlköğretim Okulu ve kampanyaya 290 öğrenci ile katılan Ziyagökalp İlkokulu'na satranç takımları ve eğitim panoları verildi.

Ayrıca Atık Piller Çöpe Değil Geri Dönüşüme Kampanyası'na katılan tüm okullara teşekkür belgesi takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER