Babasını Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis

Diyarbakır'da, kız kardeşini müridi olduğu bir şeyhin kayınpederine verilmesine karşı çıktığı için babasını öldüren İhsan Kurtarıcı müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Babasını Öldüren Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis
 Diyarbakır'da, 2010 yılında 21 yaşındaki kız kardeşinin, müridi olduğu şeyhin kayınpederine verilmesine karşı çıktığı için babası Mehmet Sait Kurtarıcı'yı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan İhsan Kurtarıcı ve genç kızın evlendirilmek istendiği Mehmet Sait Sızdırıcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, diğer sanıklardan Seyrettin Demirmenci'ye 25 yıl, Bayram İlkbuhar'a ise 20 yıl hapis cezası verdi.

GENÇ KIZIN EVLENDİRİLMEK İSTENDİĞİ KAYINPEDERİNE DE MÜEBBET HAPİS

Merkez Kayapınar İlçesi Diclekent Bulvarı'nda 26 Aralık 2010 günü 57 yaşındaki Mehmet Sait Kurtarıcı, tabanca ile vurularak öldürüldü. Cinayetin ardından Kurtarıcı'nın oğlu İhsan Kurtarıcı ile kendisine yardım ettiği belirtilen Mehmet Sıddık Sızdırıcı, Bayram İlkbuhar ve Seyrettin Değirmenci tutuklandı. Sanıklarla ilgili hazırlanan iddianemede İhsan Kurtarıcı'nın kız kardeşi Ö.K.'yı müridi olduğu bir şeyhin kayınpederi olan Mehmet Sait Sızdırıcı ile evlendirmek istediği, buna karşı çıkan babasını öldürdüğü belirtildi.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan İhsan Kurtarıcı ile Mehmet Sıddık Sızdırıcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis, Seyrettin Demirci'ye 25, Bayram İlkbuhar'a 20 yıl hapis cezası verildi. Cezalar Yargıtay tarafından, 'sanıklar arasındaki para ilişkisinin delillendirilmesi' gerekçesiyle usülden bozuldu.

"NAMUS VE ŞEREFİM İÇİN BU İŞİ YAPTIM"

Karar, Yargıtay tarafından bozulunca yargılamaya Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden devam edildi. Karar duruşmasında babasını öldürmekle suçlanan İhsan Kurtarıcı, olayın namus meselesi olduğunu belirterek, babasının eşine tacizde bulunduğunu ileri sürdü. Kurtarıcı, mağduriyetine rağmen eşinin yanında durduğunu ve sahiplendiğini belirterek, "Üstüme gelinmektedir. Ben üstüme gelindiğini belirttim. Babamın namus kavramı olmadığını, herkesi kadın olarak gördüğünü beyan ettim. Bu suçu ben kabul etmişim. Bu olayda ben sadece suçlu değilim" dedi. Son süzü sorulan Kurtarıcı, "Ben namusum için buradayım, adil bir şekilde yargılanmak istiyorum, ceza indirimi talep etmiyorum, tahliye talebim yoktur, beraat talebim yoktur, ben namusum ve şerefim için bu işi yaptım" dedi.

"BİR İNSANI ÖLDÜREREK, KIZI İLE NASIL EVLENEBİLİRİM"

Tutuklu yargılanan ve öldürülen Mehmet Sait Kurtarıcı'nın kızı ile evlenmek istediği belirtilen sanık Mehmet Sıddık Sızdırıcı ise, sanıklardan Seyrettin Değirmenci'nin yeğeni olduğunu diğerlerini tanımadığını ifade ederek, "Ben evli bir insanım, 8 tane çocuğum vardır, benim sözde Ö.K. ile evliliği düşündüğüm belirtilmiştir. Ben nasıl olur da bir insanın babasını öldürürek kızıyla evlenebilirim? Bu mümkün mü? Seyrettin benim yanımda çalıştığı süre içerisinde ücretinin tümünün veremedim. Sonra annesi beni arayıp para isteyince ben de kendilerini paralarını ödedim. Başka bir para durumu yoktur. Benim bu olayla hiç bir ilgim ve alakam yoktur. Benim ne azmettirme de ne de başkaca bir şeyden haberim yoktur. Ben hiçbir zaman suç işlemedim. Beraatimi istiyorum" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, Mehmet Sait Kurtarıcı'yı öldürdüğü iddiasıyla yargılanan oğlu İhsan Kurtarıcı ve Ö.K. ile evlenmek istediği belirtilen Mehmet Sait Sızdırıcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis, diğer sanıklardan Seyrettin Demirmenci'ye 25 yıl, Bayram ilkbuhar'a ise 20 yıl hapis cezası verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER