Bağlar Eş Başkanları Mahalle Meclislerini Gezdi

Bağlar Belediye Eş Başkanları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler, Bağlar'da bulunan Mahalle Meclislerini gezerek halkla bir araya geldi.

Bağlar Eş Başkanları Mahalle Meclislerini Gezdi
 Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Eş Başkanları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler, yurttaşların sorunlarının en çok tartışıldığı Mahalle Meclislerini gezerek halkla bir araya geldi. Eş başkanlara, BDP Bağlar İlçe Eş Başkanları Nezahat Ülker ile Ahmet Gezen ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti.
Halkın katılım düzeyinin yoğun olduğu ziyaret kapsamında Eş başkanlar gün boyu, Şeyh Şamil, Mevlana, Selahattin Eyyubi, Kaynartepe, Muradiye, Körhat, Fatih, Bağcılar, Yunus Emre ve Yeniköy Mahalleleri'nde bulunan mahalle meclislerini gezerek halkın sorunlarını dinledi.

Körhat Mahallesi'nde halka konuşma yapan eş başkanlar, Bağlar'da yaşanan sorunlara ilişkin halkla biraraya gelerek çözümler üreteceklerinin sözünü verdi. Seçim döneminde mahalle meclislerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Bağlar Belediye Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, BDP'nin kazanımlarının altında mahalle meclislerinin emeğinin büyük olduğunu söyledi. Halkın emeğine layık olacaklarını sözlerine ekleyen Akat, "Siyaseti meclislerimiz hizmeti de biz yapacağız. Bu halkın sorunları bizim sorunlarımızdır ve bu sorunları meclislerimizle birlikte bertaraf etmeye çalışacağız. Halkımız için ne yapılması gerekiyorsa onlar adına meclislerimizle ortaklaşa yapacağız" dedi. Önümüzdeki günlerde belediyede yapılacak olacak temizlik ihalesine değinen Akat, "Biz meclislerimizden temizlik konusunda her mahallenin ne eksiği ne ihtiyacı varsa rapor halinde hazırlayıp bize vermelerini istiyoruz. Biz de buna göre temizlik şartnamemizi hazırlayacağız" şeklinde konuştu.

'BU BİLİNÇLE ÇALIŞACAĞIZ'

Devlet odaklı sistem partilerin, Kürt coğrafyasında bugüne kadar ciddi bir çalışma yapmadığını ifade eden Eş Başkan Eşref Güler ise, "Yaklaşık 15 yıldır partimize bağlı belediyelerde tarihte görülmemiş hizmetler yapıldı ve yapılmaya da devam edilecektir" dedi. Batıda bir yağmur yağdığında giriş katlarda kalan insanların ne çok sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Eş Başkan Güler sözlerinin devamında şunları kaydetti: "Diyarbakır'da böyle bir şeyin yaşandığına hiç birimiz şahit olmamışızdır. Elbette bu yeterli değil, eksikliklerimiz mutlaka vardır. Meclislerimiz belediyelerimiz için çok büyük bir öneme sahip. Biz eş başkanların görevi bu halka hizmet etmek, meclislerimiz partimizle birlikte görevleri ise bu hizmet karşısında siyaset yapmak. Böyle bakmak gerekir. Halk üstüne düşen görevi yapıyor. Bir eksiklik söz konusu olduğunda bunun sorumlusu biziz. Bu bilinçle çalışacağız. Bizim görevimiz hizmettir. Siz raporlarınızı hazırlayın bizde elimizden geldiğince bu sorunları gidermeye dönük çalışmalar yapacağız. Biz meclislerimizle sık sık bir araya gelerek var olan sorunları çözüme yönelik tartışacağız. Biz, sizlere bunun sözünü veriyoruz." 
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER