Bakan Eker, Karpuz Festivali'ne Katılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Diyarbakır Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali başlıyor.

Bakan Eker, Karpuz Festivali'ne Katılacak
 Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı ile Diyarbakır Valiliği'nin ortaklaşa düzenlediği 3.Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali başlıyor. 24-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivale Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katılacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, çok sayıda gazeteci ve sanatçının da davetli olduğu Kültür ve Karpuz Festivali 24 Eylül'de halk oyunları yarışmasıyla başlayacak ve26 Eylül'de On Gözlü Köprü'de düzenlenecek çayda çıra gösterisiyle sona erecek.Diyarbakır'ın kültür, turizm ve tarım açısından tanıtımına katkı sağlayacak olan festivalde ayrıca Karpuz Ses Yarışması, Karpuza En Çok Yakışan Çocuk Yarışması, Karpuz Yeme Yarışması, Kültür ve Karpuz Festivali Koşusu gibi etkinlikler de gerçekleştirilecek. Diyarbakırlıların yoğun ilgi gösterdiği Kültür ve Karpuz Festivali'ne dünyaca ünlü dans topluluğu Anadolu Ateşi ve sanatçı Rojin de katılacak.

FESTİVAL ANADOLU ATEŞİ İLE ŞENLENECEK

25 Eylül'de Diyarbakır'da sahne alacak olan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, şehre özgü koreografilerle Diyarbakır'ı anlatacak. Anadolu Ateşi, Şehir Stadı'nda yerel sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacak. Anadolu Ateşi'nin gösterisi M.Ö. 7000'li yıllarda Nevala Çori ve Çayönü Höyüğü'nde yapılan şafak töreni temsiliyle başlayacak. Şivan Perver ve Ahmed Arif'in en önemli eserleri eşliğinde Diyarbakır halkı ile kucaklaşacak olan Anadolu Ateşi, barış ve kardeşliğin kalbinin attığı şehirde binlerce kişiye duygu dolu dakikalar yaşatacak.

Program kapsamında Diyarbakır'ın 1900'lü yıllarda siyah-beyaz fotoğrafları, Sezai Karakoç'tan Cahit Sıtkı Tarancı'ya kadar Diyarbakır'ın yetiştirdiği nadide şahsiyetlerin görüntülerine de yer verilecek. Anadolu Ateşi'nin gösterisi Diyarbakırlı ilkokul öğrencilerinin seslendirdiği barış ve kardeşlik temalı şarkı ile sona erecek. 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER