Bakan Eker'den Paralel Yapı Açıklaması

Diyarbakır’da gazetecilerle iftar programında bir araya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 22 Temmuz operasyonunu değerlendirerek, paralel yapıya karşı hükümet olarak mücadelelerinin sürdürüleceğini söyledi.

Bakan Eker'den Paralel Yapı Açıklaması
 Diyarbakır'da gazetecilerle iftar programında bir araya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 22 Temmuz operasyonunu değerlendirerek, paralel yapıya karşı hükümet olarak mücadelelerinin sürdürüleceğini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'da görev yapan gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz'ın da katıldığı iftar programında Bakan Eker, gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devlet Su İşler Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programında konuşan Bakan Eker, paralel yapıya yönelik yapılan operasyonlara değindi. Paralel yapıyla mücadelenin sürdürüleceğinin anlatan Bakan Eker, "Paralel yapıyla mücadele hükümet olarak benimsediğimiz bir politikadır. Çünkü paralel yapı Türkiye Cumhuriyeti'ni hükümetini devirmeye yöneliyor. Paralel yapı Başbakanı, bakanları, milletvekillerini, MİT Müsteşarını, tuzaklarla tezgahlarla, sahte isimlerle, yasadışı yollarlar, montajlarla bir takı m komplolar hazırlayıp, bunları suçlu lanse edip, bu şekilde hükümeti düşürmeye çalışıyor. Biz de elbette hukuk içerisinde bunu düzenleyenlerle mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bu yapılan operasyonlar bu mücadelenin bir parçasıdır. Zaten bu çalışma sürüyordu. Bu mücadele devam edecektir" dedi.

"ERDOĞAN'IN CUMHURBAŞKANI OLMASI KÜRTLERİN ÇIKARINADIR"

Bakan Eker, konuşmasında 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini de değinerek, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması Kürtlerin çıkarına olduğunu söyledi. Bakan Eker, "Bütün Türkiye'deki vatandaşlarımızın aklı selim ile ortak akılla ülkenin geleceği için Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmalarını bekliyoruz. Hedefimiz herkesin oy kullanmasıdır. Biz bunu bütün vatandaşlarımıza tüm çıplaklığıyla anlatıyoruz. Türkiye'nin kaybedeceği bir zamanı yok. Cumhurbaşkanlığı için üç aday yarışıyor. Milletimizin taktiri başımızın üstündedir. Millet ne derse o olacak. Ama biz diyoruz ki, en çokta Türkiye'de Kürtlerin, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir an önce Cumhurbaşkanı olmasında ben çıkarları olduğunu düşünüyorum. Çünkü huzuru, barışı tesisinde hepimizin çıkar ve faydası var. Türkiye'nin ekonomisinde her hangi bir istikrarsızlık yaşanmadan bir an önce bu seçimi atlatıp, yoluna devam etmesi lazım. Sayın Başbakanımız Türkiye'ye hizmet etmek için bir saniye bile kopmamış. Sürekli daha çok hizmette kendini bir şekilde hizmet için kilitlemiş" diye konuştu. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER