Barış Annelerinden Eylem Yapan BDP'li Ailelere Ziyaret

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, süresiz oturma eylemi başlatan Barış ve Demokrasi Parti'li (BDP) aileleri ziyaret etti.

Barış Annelerinden Eylem Yapan BDP'li Ailelere Ziyaret
 Barış Anneleri Meclisi üyeleri, süresiz oturma eylemi başlatan Barış ve Demokrasi Parti'li (BDP) aileleri ziyaret etti.
Çocukları dağa çıkan, dağda öldürülen ve cezaevinde bulunan anneler Diyarbakır Valiliği karşısında bulunan Anıt Park'ta önceki gün süresiz oturma eylemi başlattı. BDP'li anneleri bugün Barış Anneleri Meclisi üyeleri ziyaret etti. burada konuşan Barış Anneleri Meclisi üyesi Nezahat Faken, barış sürecinin seçime kurban edilmemesi gerektiğini kaydederek, evlatları için çaba gösteren anneleri hep desteklediklerini söyledi. Faken, "Çocuklarımız için eylem yapan annelerimiz gitti günlerce eylem yaptı. Ben hazır olamadığım için gidemedim ama giden anneleri polisler engelledi. Kimse şunları düşünmesin acaba biz buradayız onlar orada diye anne annedir yüreğindeki acı aynıdır. İnsan dünyada kendi evladı için yaşıyor. Onlar kendi çocuklarını düşünüyorsa bizde aynısını düşünüyoruz bizimde hakkımız var bizde onlar gibi anneyiz onun için biran önce bir yasa çıkarılsın, burada pankartta yazılanları aslında çok bir şey değil yetkililer için isterlerse 1 saatte bunu halledebilirler, ama maalesef kimse yanaşmıyor" dedi.

"BARIŞ SÜRECİ SEÇİME KURBAN EDİLMESİN"

Oturma eylemlerinin farklı algılanmaması gerektiğini kaydeden Faken, "Barış sürecini seçime kurban etmesinler, seçim malzemesi olarak bunu kullanmasınlar. Belediye seçimlerini geçtik Cumhurbaşkanlığı Seçimi var önümüzde. Tekrar genel seçimleri yaşayacağız artık gereken yapılsın. Çocuklarımızı bin bir umutla yavrularımızı besledik büyüttük ve gözyaşlarımızla doyurduk. Kimsenin hakkı yok çocuklarımızı bizden almaya. Süreç düzelsin kimse dağa çıkmasın zindanlarda kalmasın, barış olsun kendi şahsıma konuşayım bir evladımı kaybettim. İki evladım ise cezaevinde, kardeşim ve yeğenim benim gibi nice anneler var. Beş evladını kaybeden anne bugün çıkıp barış istiyorum diyorsa eğer herkes bundan utanmalıdır. Beş evlat kaybeden anne halen barış diye haykırıyorsa o annenin eli öpülür" şeklinde konuştu.

"TÜRK ANNELERİNE SESLENİYORUM RENGİMİZ DİLİMİZ FARKLI OLABİLİR AMA YÜREĞİMİZİN ACISI AYNIDIR"

Bütün bunları anne lan herkese söylediklerini dile getiren Faken, "Rengimiz,dilimiz ve kültürümüz farklı olabilir ama gözyaşımız ve yüreğimizin acısı aynı olduğu için Türk annelerine de sesleniyoruz, eğer yıllar önce onlar çıkıp yeter artık bu Savaş Dursun deseydi bu kadar ilerlemezdi. İnsanlar ölmesin sadece Kürtler değil herkesimden olan insanlar dili dini ırkı fark etmiyor. Çağrımız herkese bize ses verin gelip bizimle birlik olun yeter artık. Ağlamaktan gözlerimizden yaş kalmadı, biz ağladık ama başka analar ağlamasın sadece bunu istiyoruz. Askere gidecek çocuklarımız var yarın öbür gün hangi güvenceyle göndereceğiz çocuklarımızı, korkuyoruz gidip gelmemesi var garantisi yok bu savaş olduğu sürece korkuyoruz. Bugün Irak, Kerkük, Ankara, Rize ve Soma için de ağladık çünkü hepsinde anne yüreği yandı. İnsanlar ölmesin sadece bunuda yetkili olanlardan istiyoruz bir şey yapabiliyorlarsa kafalarını artık masaların altından çıkarsınlar barışı orada aramasınlar anaların sesine kulak versinler yeterdir" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 17:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER