Barışa Destek Yolculuğu Diyarbakır'da Sona Erdi

Çözüm sürecine destek olmak amacıyla kurulan Barışa Bak Platformu'nun İstanbul'dan başlayan barışa destek yolculuğu Diyarbakır'da son buldu.

Barışa Destek Yolculuğu Diyarbakır'da Sona Erdi
 Çözüm sürecine destek amacıyla 4 Kasım 2014 tarihinde kurulan Barışa Bak Platformu'nun İstanbul'dan başlayan yolculuğu bugün Diyarbakır'da sona erdi. 10 şehir gezerek çözüm sürecine destek verdiğini açıklayan aktivistlerden Cengiz Alğan ile Hilal Alper öncülüğündeki heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari ile Belediye Meclis Üyesi Cihan Aydın'ı ziyaret etti.


Birçok akademisyen, gazeteci, yazar, aktivist ve sanatçılardan oluşan barış heyeti adına konuşan Cengiz Alğan, çözüm sürecine desteğin somut bir düzeye ulaştığını, artık herkesin barışı istediğini belirtti. Toplumun barışa hazır olduğunu belirten Alğan, "Her kente yaptığımız yolculuğu sıkıntısız geçirdik, her yerden size selam ve sevgi getirdik, milletimiz artık barış istiyor. Yarın ki mesajla birlikte iki baharı birden yaşayacağımızı umuyorum" dedi.

'Süreç hızlı ve somut adımlarla yürümelidir'

Meclis Üyesi Cihan Aydın ise, barış özleminin bu topraklardaki herkesin özlemi olduğunu söyledi. "Küçük bazı marjinal grupların çözüm sürecini provake etme girişimleri oluyor ama biz bunların da sonuçsuz kalacağını düşünüyoruz. Çünkü gerçekten barış talebi toplumsal bir mesele haline geldi. Bu sadece Kürtlerin bir sorunu değil bu ülkede yaşayan her bir yurttaşın bir sorunu aynı zamanda" diyen Aydın'ın ardından konuşan GenelSekreter Fethi Suvari de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Heyetin Kırıkkale'de yaşadığı üzücü durumun kendilerini de çok rahatsız ettiğini belirten Suvari, artık hiç kimsenin bu sürece karşı çıkamayacağını söyledi. Suvari, "Çözüm sürecinin olmasını istemeyen birçok güç var; ama artık halk bunun farkında ve ona göre tutum alıyorlar. Bizde halkın tutumundan yanayız" diye konuştu. Meclis Üyemiz Cihan Aydın daha önce de böylesi süreçlerin olduğunu ve hepsinin sekteye uğradığını ifade ederek, "Çözüm sürecinin hızlı ve somut adımlarla yürümesi gerekiyor, Türkiye siyasetinden beklediğimiz daha hızlı ve somut adımlardır" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2015, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER