Başbakanlık'tan Sur ilçesi için sürpriz karar!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar ve saldırılar nedeniyle esnaf büyük zarara uğradı. Başbakanlık esnafın bu zararını karşılamak için devreye girdi.

Başbakanlık'tan Sur ilçesi için sürpriz karar!
 Başbakanlık, çatışmaların sürdüğü Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndeki esnafa dağıtılması için 1 milyon 753 bin 500 lira yardım gönderdi.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, "İlimiz Sur ilçesinde meydana gelen terör olayları neticesinde zarar gören küçük esnafımızın mağduriyetini giderilmesi ve acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Başbakanlığımız tarafından Valiliğimize gönderilen ödenek ile 603 esnafımıza toplam 1.753.500 TL yardımda bulunulmuştur" denildi.

 TÜM EYLEM BASIN TOPLANTILARI YASAKLANDI

Gazi Caddesinde dün sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, 6 mahallede başlatılan çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu çalışmalar esnasında meydana gelebilecek olumsuzluklar nedeniyle vatandaşlarımızın zarar görmemesi amacıyla Sur ilçesinin tamamında, yapılması muhtemel basın açıklaması, toplantı, gösteri yürüyüşü, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinlikler, Anayasanın 34. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A ve 11/C maddeleri gereğince yürütülen çalışmalar süresince yasaklanmıştır" denildi.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2015, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER