Başkan Atilla’dan 15 Temmuz mesajı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Başkan Atilla, 15 Temmuz'un Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin nişanesi olduğunu ifade etti.

Başkan Atilla’dan 15 Temmuz mesajı
 Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Atilla, Türkiye'nin istiklali ve istikbali için kaygı duyan, gönlünde devlet ve milleti sevgisi taşıyan milyonlarca vatandaşın, birlik ve beraberliğinin nişanesi olan 15 Temmuz'un yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Kimilerince basit bir kalkışma hareketi gibi gösterilmek istenen 15 Temmuz'un, FETÖ terör örgütü üyelerinin hain darbe teşebbüsü ve tam bir işgal girişimi olduğuna dikkat çeken Başkan Atilla, "O gece Türkiye'de yaşananlar, seçilmiş olan hükümeti devirme teşebbüsünden çok daha vahimdir. Gözü dönmüş FETÖ hainlerinin, milletin silahlarıyla vurduğu 249 vatandaşımız şehit düştü. 2196 vatandaşımız yaralanıp gazi oldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de aralarında olduğu çok sayıda stratejik kamu binası alçak FETÖ üyesi darbeciler tarafından bombalandı" dedi.

Milletin sokağa çıkmasıyla darbenin başarısız olduğunu ve ülkenin geleceğini yok etmek isteyenlerin bunun hesabını vereceğini dile getiren Atilla, mesajında şunları söyledi: "Aziz milletimizin aziz evlatları sokakları ve meydanları doldurup direnç gösterdiği bu darbe ve işgal girişimi milletimizin karşı koyması ile püskürtüldü.

Milleti, devleti, demokrasiyi, cumhuriyeti, Türkiye'nin aydınlık geleceğini yok etmek isteyen hainler bunun hesabını en ağır şekilde verecekler. Darbe gecesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile darbeye karşı duran aziz milletimiz vatanına ve geleceğine sahip çıkmıştır. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde hain emelleri olan terör örgütleri ve tüm hainler şunu bilsin ki milletimiz ve devletimiz bu hainliklere hiç bir zaman fırsat vermedi ve vermeyecektir. 15 Temmuz Türkiye için bir milattır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2018, 20:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER