BDP'den Kdp'ye, Hendek Kınaması

Diyarbakır'da BDP'li belediye başkanları, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile Suriye'nin Rojava bölgesi arasında hendek kazılmasına tepki göstererek, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu KDP'yi kınadı.

BDP'den Kdp'ye, Hendek Kınaması
 Diyarbakır'da BDP'li belediye başkanları, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile Suriye'nin Rojava bölgesi arasında hendek kazılmasına tepki göstererek, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin lideri olduğu KDP'yi kınadı. Kürtlerin birbirinden uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirten BDP İl Başkan Yardımcısı Eşref Mamedoğlu, KDP yönetiminin Rojava'daki Kürtler'i aşiretsel bir yapıya zorladığını ileri sürdü.
Diyarbakır Merkez Kayapınar İlçesi Cigerxwin Kültür Merkezi önünde aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Başkan Vekili Fırat Anlı ile ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve parti yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 100 partili, basına kapalı 3 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası BDP İl Başkan Yardımcısı Eşref Mamedoğlu, yaptıkları toplantıda aldıkları kararı Kürtçe ve Türkçe yaptığı konuşmalarla basın mensuplarına açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile Suriye'deki Rojava Bölgesi arasında hendek kazılmaya başlandığını belirten Mamedoğlu, KDP'nin bu hendekle Kürtlerin 4 parçaya ayrılarak birbirinden uzaklaşmasına hizmet ettiğini savunup şunları söyledi

Açıklamamızın konusu, Rojava'da yaşanan devrimden sonra, Güney'in (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi), Rojava'da yaşanan devrime olan tutumudur. Yaşayış itibariyle aşiretsel, ailesel boyutuyla paramparça edilerek Kürdistan'ı oluşturma noktasında ulusal, hegomonik güçlerin talepleri doğrultusunda, ayrı ayrı yaşamaya mahkum edildiği açıktır. 20'nci yüzyılın başında Kürdistan 4 parcaya bölünerek gerek mayın, tellerle ve coğrafik olarak da birbirinden uzaklaştırılması hedefi açıktır. Yaşadığımız sıkıntı Ortadoğu'da değişen dengelerle birlikte, bir çok ülkede yaşanan ve adına bahar denilen bir çok diktatörün devrilmesiyle sonuçlanan ve yıllar önce Suriye'de temeli atılan hareketimizin önderi, önderlik de Suriye'de kaldığı süre içerisinde, ordaki halkımızın örgütlenme modelini oluşturması noktasında, felsefesini oluşturan model çerçevesi içerisinde, devrim gelişti ve Rojava devrimi oluştu. Bu devrim 3 Kantona ayrılarak kendini ayakta tutmaya devam etmektedir.

KDP, AKP VE ULUSLARARASI GÜÇLERE HİZMET EDİYOR

Suriye ile Türkiye arasında uzun uzadıya bir mayın tarlası ve tel örgüsü olduğunu söyleyen Mamedoğlu, Suriye ile Türkiye arasında uzun uzadıya bir mayın tarlası ve tel örgüsü var bildiğiniz gibi. Yıllardır bu mayınları geçerek akrabalarıyla görüşen insanlar, yada farklı şekilde geçim kaynağı için geçen insanlar, bu mayınlar nedeniyle yaşamını yitirmiş, sakat kalmıştır. Temel sıkıntı Rojava devrimini engellemek. Başta Türkiye'de AKP, uluslararası güçler ve KDP yönetiminin yaklaşımıyla, Rojava ile Güney arasında kazılan bir hendek sözkonusudur. Bu hendek, mayınlardan tellerden oluşan duvarlardan ve Kürdistan'ın 4 parçaya bölünmesinden hiç bir farkı yoktur. Bu hendek, yapılanların tümüne hizmet etmektir. Enfal, Halepçe, Dersim, Zilan ve Roboski biraraya getirildiğinde, bu hendekte bunlarla eş anlamlıdır. Öyle de görmek gerekir. Biz şu anda Rojava ile Güney arasında KDP yönetiminin açtığı hendeği, AKP'den Türkiye'den veya uluslararası güçlerden bağımsız olmadığını ve KDP'nin bu hendekle, bu güçlere hizmet ettiğini görüyoruz. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, BDP olarak bunu kınadığımızı belirtiyoruz diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER