BDP'den Seçim Sonuçlarına Protesto Yürüyüşü

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı, bazı bölgelerde seçim için yaptıkları itirazların kabul edilmemesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

BDP'den Seçim Sonuçlarına Protesto Yürüyüşü
 Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı, bazı bölgelerde seçim için yaptıkları itirazların kabul edilmemesini protesto etmek için yürüyüş düzenledi.
Bölgenin bazı il ve ilçelerinde seçim sonuçlarına tepki göstermek için BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yürüyüş düzenlendi. Bağlar ilçesi Dörtyol mevkiinde bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, Koşuyolu Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan partililer, BDP'nin bazı yerlerde seçim sonuçlarına yaptığı itirazın kabul edilmemesine tepki gösterdi. Yürüyüşün ardından kabalığa seslenen BDP Diyarbakır İl Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT, il ve ilçe seçim kurullarının BDP'nin yaptığı itirazları kabul etmediğini ve bazı yerlerde oylarının çalındığını öne sürdü. Zümrüt, "İl ve ilçe seçim kurulları, halkımızın ortaya çıkan özgür iradesini sandıklarda boğmak istemektedir. Kazandığımız belediyelere Ak Parti, CHP ve MHP'nin yaptığı itirazlar seçim kurullarınca defalarca kabul edilerek, oylar yeniden sayılmıştır. BDP olarak kazandığımız, Ağrı, Ceylanpınar, Birecik, Kozluk, Hasankeyf, Kurtalan, Ahlat, Kağızman, Gevaş, Dağpınar, Tatvan, Güroymak ve daha birçok yerde açıkça hile yapılmış, oylarımız çalınmış, yakılmış, yırtılmış ve kaybedilmiştir. BDP olarak sunduğumuz somut bilgi ve belgelere rağmen Ak Parti ile paralel hareket eden il ve ilçe seçim kurulları, itirazlarımızın hiçbirini kabul etmemiştir" dedi.

Zümrüt'ün ardından söz alan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise, siyasi partilere verilen hazine desteğini almadıklarını söyledi. Bölge halkının, barışa ve çözüm sürecine oy verdiğini belirten Aydoğan, "Biz devletten yardım almasak da halkımızın emeğiyle, çabasıyla, gayretiyle, kararlılığıyla ve inancıyla bu seçimlerde başta Ak Parti olmak üzere, CHP ve sırtını dayadığı cemaat birlikte adaylarımız üzerinde karalama kampanyaları yürüttüler. Böylece halkımızın moralini bozmaya çalıştılar. Sandıklarda bin bir türlü hileler yaptılar. Sandıklarda görevli dahi bulunduramadık. Ama tüm bunlara rağmen Kürt halkı bir araya geldi. Zor günlerde, her zor günde olduğu gibi kenetlendi ve bu seçimlerden başarıyla çıkmayı başardı. Yapacağınız tek bir şey var. Bu halk oyunu çözüm için, barış için verdi. Kürt halkı oyunu İmralı'da Öcalan'ın arkasında olduğunu göstermek için verdi. Bu seçimlerden sonra beklentisi çözüm ve barış sürecinin ilerlemesidir. Bu seçimlerden sonra Türkiye'de demokrasi, barış isteyenlerin tek beklentisi, çözüm ve barış sürecinin ilerleyebilmesi için çözüm sürecinin yasal güvence altına alınmasıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililer olaysız bir şekilde dağıldı
Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2014, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER