Belediye Eşbaşkanları Kaldırım İşgaline Karşı Esnafı Ziyaret Etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Bağlar Belediyesi, Bağlar’da kaldırımların işgaline karşı ortak kampanya başlattı.

Belediye Eşbaşkanları Kaldırım İşgaline Karşı Esnafı Ziyaret Etti
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Bağlar Belediyesi, Bağlar'da kaldırımların işgaline karşı ortak kampanya başlattı. Belediye yetkilileri, 5 Nisan Mahallesi'nde bulunan Sakarya Caddesi'nin yolunu tezgahlarıyla kapatan esnafları ziyaret ederek, kaldırımların Yayalar için uygun hale getirilmesini istedi. Esnafa çiçek dağıtarak tezgahları kaldırılmasını isteyen eşbaşkanlara esnaf olumlu tepki verdi.
Kampanya çerçevesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Bağlar Belediye Eşbaşkanları Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler, Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı teknik ekip, belediye meclis üyeleri ve zabıtalar eşliğinde Sakarya Caddesi'ndeki esnafı tek tek ziyaret ederek, kaldırım işgalleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Kaldırımların boşaltılması ile ilgili halktan olumlu tepkiler aldıklarını vurgulayan belediye yetkilileri, "Kaldırımlar yayalara aittir, herkesin bu hakka saygı göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaldırım işgallerinin genel bir sorun olduğunu dile getiren yetkililer, bundan sonra kalıcı bir çözüm bulacaklarını kaydetti. Yetkililer, vatandaşların kaldırım hakkının gasp edilmemesi ve caddelerin daha güzel görmesi amacıyla esnafın görüş ve önerilerini alarak yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Yapılan uygulamadan esnafın ve vatandaşların memnun olduğu gözlemlenirken, kimi vatandaşlar evlerinin camlarından alkışlarla eşbaşkanlara destek sundu. Yetkililer, kampanya kapsamında esnaf ziyaretlerine önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini belirtirken, bundan sonra kaldırımları işgal eden esnafa da cezai işlem yapacaklarını söyledi.

Daha sonra eşbaşkanlar, esnaflarla birlikte kaldırımı işgal eden eşyaları dükkanlara taşıdı. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER