Belediyeden Örnek Davranış

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, yurttaşların giyim ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Belediyeden Örnek Davranış
 Bağlar Belediyesi'nin, Diyarbakır'da yoksullukla mücadele amacıyla geliştirdiği projelerinden biri olan Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, dar gelirli ailelere ışık olmaya devam ediyor. Yıllardır Günışığı'nın verdiği yardımlarla geçindiklerini söyleyen Bağlarlı Saliha Baran, belediyenin desteği nedeniyle mutlu olduklarını belirtti. Baran, "Belediyenin yılda iki defa bize böyle yardımları oluyor. Gelirimiz sadece yemeğimize yetebiliyor, bu yüzden belediye olmasa çok zor durumda kalırdık" dedi.
ZENGİNDEN ALIP FAKİRE DAĞITIYORLAR

Bağlar Belediyesi Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası sorumlularından Yıldan Altun, amaçlarının varlıklı ile yoksul aileler arasında köprü kurmak olduğunu dile getirerek, yardımlaşmayla birlikte dayanışma ruhunu güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti. Altun, "Bağlar sınırları içerisinde toplamda 5 bine yakın ailenin yanına gittik, onlarla görüştük. Bunlar arasında 600'e yakın ailemiz ile diyaloga geçerek yardımlarımızı verdik. Bu ailelerimize her yıl altı ayda bir yardım ediyoruz. Elbiseler yeni olduğu için bulmakta gerçekten zorluk çekiyoruz" diye konuştu.

Diyarbakır esnafının genellikle ramazan aylarında yardımda bulunduklarını kaydeden Altun, "Belediyemizin iki dönemdir çok yardımları oluyor. Eşbaşkanlarımız Birsen Kaya Akat ile Eşref Güler bu dönemde mağazamıza iki bin çift ayakkabı aldı. Bağlar'da yoksul ailelerin tablosu günden güne daha çok büyüyor. ve bize gelen yardımlar kesinlikle yetmiyor. Sosyo-ekonomik durumu iyi olan esnafımızdan yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2014, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER