Beslenme Dostu Okul Projesi Sertifikaları Dağıtıldı

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 'Beslenme Dostu Okul' projesi sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Beslenme Dostu Okul Projesi Sertifikaları Dağıtıldı
 

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleşen Sertifika dağıtım törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Baki Sevgili, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Bulaşıcı Madde Olmayan Hastalıklar Şubesinde görevli Dr. Ferah Şahman Gören ve Sertifika almayı hak kazanan okul müdürleri katıldı.


Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile yürütülen Beslenme Dostu Okullar Projesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Teknik Hizmetleri Şubesi ile Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Çevre Sağlığı Şubesi ve Bulaşıcı Madde Olmayan Hastalıklar Şubesi tarafından yürütülüyor.


Projede, toplum sağlının korunması geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla yarınlar olan çocukların eğitildiği okulların temizlik, hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak denetlemesi okul sağlığı, okul iyileştirilmesi ve günümüz zamanında önlem alınması obezite'nin önlenmesi hususuna okulların teşvik edilmesi, gayret gösteren okulların Beslenme Dostu Okul Sertifika ile ödüllendirmesi amaçlanıyor.


Bu kapsamda Beslenme Dostu Okul Projesine başvuru yapan okular Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Personeli tarafından 2014 yılında yapılan denetimler sonucunda Beslenme Dostu Okul projesi Sertifikasını hak kazanan okullara sertifikaları İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı M. Baki Sevgili ve Dr. Ferah Şahman Gören tarafından teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2014, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER