Bir Aydır Hizmet Veren MEB'in Okulunun; Elektrik, Doğalgaz ve Yolu Hala Yok

Diyarbakır’da bu yıl eğitime başlayan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğü Yumurcaklar Anaokulu’nun elektrik, doğalgaz ve yol sorunu, eğitimin başlamasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen hala çözülemedi.

Bir Aydır Hizmet Veren MEB'in Okulunun; Elektrik, Doğalgaz ve Yolu Hala Yok
 

Diyarbakır’da bu yıl eğitime başlayan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı yaklaşık 100 öğrencinin eğitim gördüğü Yumurcaklar Anaokulu’nun elektrik, doğalgaz ve yol sorunu, eğitimin başlamasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen hala çözülemedi. Havaların soğuması ile birlikte ısınma ciddi bir problem oluşturunca, okuldaki öğrenciler başka okullara nakledilmeye başlandı. Öğrenci velileri, devletin kendi okuluna elektrik, doğalgaz veremeyecek kadar aciz duruma düşürülmesine tepkili.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Yumurcaklar Anaokulu binası bu yıl tamamlanarak Milli Eğitim'e devredildi. Yaz aylarından itibaren kayıt kabul eden Milli Eğitim, çocuklarını okula kaydeden velilere küçük sıkıntılar olduğunu, eğitim dönemi öncesi bu sorunların çözüleceğini sözünü verdi. Çocuklarını yaklaşık bir aydır okula gönderen velilerin büyük sorunlarla karşılaştı. Okulda elektrik, doğalgaz ve yol olmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanmaya başladı. Veliler Diyarbakır Valiliği'ne dilekçeyle başvurarak havaların soğumaya başladığını ve sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti. Valilik ise velileri Diyarbakır Milli Eğitim ve Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yönlendirdi. Velilerin tüm çabalarına rağmen okuldaki sorunlar çözülemedi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün asli görevi olan okulun elektrik, doğalgaz ve yol sorununu çözmek yerine minikleri, Diyarbakır genelinde bulunan anaokullarına dağıtma kararı aldı. Havaların soğuması ve öğrencilerin hasta olmaya başlaması üzerine veliler okul bahçesinde bir araya gelerek Milli Eğitim'i alkışlarla protesto etti. Velilerin çocuklarının bir aydır kaynaştırma eğitimi aldığını belirterek, başka okullara gönderilmeleri halinde psikolojilerinin bozulacağını belirtti. 

"VALİLİK MİLLİ EĞİTİM'E, MİLLİ EĞİTİM Tedaş'A HAVALE EDİYOR"

Velilerden Yasin Enüştekin, okul açıldığı zaman hiçbir eksik olmayacağının kendilerine söylendiğini belirtti. Enüştekin, “ Biz de kaydettik. Bir ay geçti şuan elektrik gibi büyük bir sorun var. Gerekli mercileri başvurduk cevap alamadık. Valilik Milli Eğitim'e, Milli Eğitim TEDAŞ’a havale ediyor. Bizi başka okullara naklediyorlar. Bir aydır kaynaştırma dönemi oldu. Şimdi başka okula gönderiyorlar. Yetkililer bu konuyu acilen çözmeli.” dedi.

"BU ÇOCUKLARIN MAĞDURİYETİ DEVLETİN MAĞDURİYETİDİR"

Velilerden Adem Tanışık ise Diyarbakır’a yeni geldiğini ve okulun yeni olması nedeniyle çocuğunu kaydettirdiğini belirterek, “ Bir takım sıkıntılar olduğunu müdür bey söylemişti. Bunları biliyorduk. Kaymakam beyin okulu ziyaret ettiğini ve yapılması gerekenler için söz verdiğini söyledi. Zaman geçiyor ama sıkıntının çözülmesi söz konusu değil. Çocuklar 3 yaşında, 4 yaşında, 5 yaşındaki çocuklar. Elektriksiz, doğalgazsız, okulda çamur içinde gelip gidenler var. Havalar soğuduğunda, bu çocukların durumunu gözeten hiçbir yetkili yok. Bu çocukların mağduriyeti devletin mağduriyetidir. Hükümetin, valiliğin, Milli Eğitim'in mağduriyetidir. Bu konuda gereken desteği vermiyorlarsa, biz verelim. Bir okula elektrik vermeyecek kadar aciz olduğunu düşünmüyorum devletin. Böyle bir şey olmamalı. Eğitime açmasalardı. Biz de gelip kayıt yaptırmasaydık. Yapıyorlarsa bir iyilik sorunu çözsünler yapmıyorlarsa da Allah’a havale ediyoruz.” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER