Büyükşehir Meclisi kadın gündemiyle toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına, kadın meclis üyeleri yöresel kıyafetleriyle katıldı. Kadın sorunlarının da masaya yatırıldığı toplantıda, kente ilişkin diğer gündem maddeleri de tartışıldı....

Büyükşehir Meclisi kadın gündemiyle toplandı
 Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı bugün yapıldı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü gündemiyle toplanan meclise, kadın meclis üyeleri yöresel kıyafetleriyle katıldı. Kadın sorunlarının da masaya yatırıldığı toplantıda, kente ilişkin diğer gündem maddeleri de tartışıldı.

Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Eş Başkanımız Gültan Kışanak, toplantıdaki kadınların ve dünya kadınlarının gününü kutladı. 8 Mart’ın tarihsel sürecini anlatan, toplumdaki cinsiyet eşitsizliğine değinen Kışanak, kadınların hem ekonomi hem de eğitim alanında erkeklerle eşit olanaklara sahip olmadığını, birikimleri, deneyimleri, eğitimleri ne olursa olsun ayırımcılığa uğradıklarını söyledi. “Hala yeryüzünde bazı işler kadın işi, bazı işlerde erkek işi olarak ayrıştırılmış, niteliksiz, vasıfsız, hizmet sektöründeki işler kadınlara addedilmiş.” diyen Kışanak, 8 Mart’ın kadınların eşitlik mücadelesinde önemli bir direniş, dayanışma ve örgütlenme günü olduğunu belirtti.

‘Baskıyı kabul etmiyoruz’

Kadın katliamlarını lanetleyen Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaba kuvvete dayanarak, ev içindeki egemenlik ilişkilerine dayanarak kadına eziyet eden, kadının üzerinde otorite kuran, baskı kuran insanları biz insanlık ailesinin bir üyesi olarak kabul etmiyoruz ve bu tip davranışları tasvip etmediğimizi buradan deklare ediyoruz.”

Namus gibi bahanelerle kadınların katledilmesini ve şiddete maruz kalmasını kabul etmediklerini ifade eden Kışanak, “Bu sadece suç değil yanlıştır, ayıptır, inançlarımıza göre günahtır. Bu lanetli bir durumdur. Sadece kadınların değil tüm toplumun başta erkekler olmak üzere herkesin bu yanlışa dur demesi gerekiyor” dedi.

Kadına yönelik şiddeti durdurmak için hep beraber mücadele edeceklerinin altını çizen Kışanak, küçük yaşta evliliğe karşı olduklarını, kadınların onurlu bir yaşamı sürdürebilmesinin bütün insanların görevi olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Belediye Meclisi’nin gündemine geçildi, maddeler üzerine tartışmalar devam etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER