Büyükşehir Newroz hazırlıklarına başladı

Büyükşehir Belediyemiz, adı kentle özdeşleşen, yüz binlerce kişinin katılıp kutladığı Newroz Bayramı hazırlıklarına start verdi. Park ve çevresini düzenlemeye başlayan Belediyemiz, Newroz kavşağına da 15 bin lale dikti....

Büyükşehir Newroz hazırlıklarına başladı
 Büyükşehir Belediyemiz, yüzbinlerce kişinin buluştuğu, adı kentle anılan Newroz Bayramı kutlamaları için 136 bin metrekarelik Newroz Parkı’nda düzenleme ve bakım çalışmalarına başladı. Bağlar Belediyesi’nden Büyükşehir Belediyemize devredilen parkta ekiplerimiz, hummalı bir çalışma yürütüyor.

Hazırlık çalışmaları kapsamında yolların asfaltlanması, su şebekelerinin gözden geçirilmesi, tuvalet ve lavaboların yenilenmesi, sahne alanının düzenlenip boyanması, mescit alanının oluşturulması, emzirme odalarının yapılması, parkın etrafındaki tel örgülerin yenilenmesi, 225 yeni ağaç dikimi ve diğer ağaçların bakım ve onarımı, 40 bin adet lale dikimi gerçekleştirilecek.

Parkta yapılan düzenleme ve bakım çalışmaları hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürümüz Mehmet Kaya, “Daha önce Bağlar Belediyesi’ne bağlı olan Newroz Parkı Meclis kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Yaklaşan Newroz Bayramı nedeniyle personelimizle hummalı bir çalışma başlattık. Çalışmalar ağaçlandırma, altyapı ve üstyapı bakımını kapsıyor. Çalışmalarımız Newroz Bayramı’na kadar devam edecektir. Çalışmalar nedeniyle parkımız kapalı olacaktır. Vatandaşlarımızı bilgilendirip, Newroz Parkı’nı kullanmamalarını rica ediyoruz.’’ dedi.

10 bin lale, 5 bin Hakkari lalesi dikildi

Belediyemizin kendi üretimi olan 10 bin lale ve 5 bin Hakkari lalesinin (ters lale), Newroz kavşağına dikilmeye başlandığını belirten Kaya, lale dikimi bittikten sonra çim ekimi yapılacağını kaydetti. Kamışlo Bulvarı’ndan Zümrüt Kent Bulvarı’na kadar toplamda 40 bin lalenin dikileceğini söyleyen Kaya, yılsonuna kadar ise 670 bin adet yazlık ve kışlık mevsimlik çiçek dikimini bitireceklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER