Büyükşehir sosyal projelerine yenilerini ekliyor

Kentte kadın, çocuk, engelli, genç ve yaşlılara yönelik geliştirdiği projelerle önemli çalışmalara imza atan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sosyal projelerine yenilerini ekliyor.

Büyükşehir sosyal projelerine yenilerini ekliyor
 Vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için birçok alanda sosyal çalışmalara imza atan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, GAP İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanan “Sosyal, Kültürel, Ekonomik, Kalkınma Destek Programı 2018 Uygulamaları” kapsamında “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar” ve “Çocuk Akademisi” projelerini hayata geçiriyor.

Yapılan yeni projelerde çocukların ve kadınların yaratıcılık, yenilikçilik ile girişimcilik alanlarındaki kabiliyetlerinin artırılması amaçlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, “Çocuk Akademisi Projesi” kapsamında çocuklara yönelik sosyal, bilim, spor ve sanatsal faaliyetler adı altında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Proje ile birlikte çocukların eğitimlerine katkı sağlanıp sosyalleşmeleri sağlanacak. Öğrenirken eğlenmeleri için sanatsal faaliyetlerin de yer alacağı projede çocukların, sağlıklı şekilde büyümeleri amacıyla sportif etkinliklere de yer verilecek. Çocuklar, hayata geçirilecek proje ile birlikte zihinsel gelişimleri için bilimsel faaliyetlerden de faydalanacak.

 “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yarınlar Projesi” kapsamında kadınlara birçok alanda eğitimler verilecek. Kadınlar, okuma-yazma kursu, aile içi şiddet, çocuk gelişimi, ilk yardım, madde bağımlılığı, anne sütü, üreme sağlığı, gebe eğitimi, kanser, hastalıklarda erken teşhis, bilişim, teknoloji, inovatif mesleklere kazandırılma, kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadınların eğitim hakkı, meslek edindirme ve iletişim becerileri başlıklarında eğitim alacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadın ve çocuklara yönelik düzenleyeceği projeler Eylül ayı itibariyle başlayacak. Projelerden faydalanmak isteyen vatandaşlar, başvuru için daha sonra bilgilendirilecek.  

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018, 21:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER