Büyükşehir'den Gıda Denetimi Aralıksız Sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Ramazan ayının ilk 20 gününde kentteki yerel ve ulusal marketler zincirlerini denetledi.

Büyükşehir'den Gıda Denetimi Aralıksız Sürüyor
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Ramazan ayının ilk 20 gününde kentteki yerel ve ulusal marketler zincirlerini denetledi. Bayramoğlu'ndaki bir ulusal markette miadı dolmuş 51 çeşit kuru gıdaya el koydu.
Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Gıda Koordinasyon Birimi ekipleri Ramazan ayında kentteki ulusal ve yerel marketler zincirlerinde seri denetimler yaptı. Ekipler bazı marketlerde tek tük miadı dolmuş gıda maddelerine rastlarken, Bayramoğlu semtindeki bir ulusal market zincirine ait markette anormal düzeyde miadı dolmuş kuru gıda maddesi tespit etti.

Ekipler Mısır gevreğinden büskiviye, makarnadan çaya kadar 51 çeşit kuru gıda maddesinin son kullanma tarihlerinin geçtiğini tespit etti ve tutanak tuttu. Gıda Koordinasyon Birimi sorumlusu Aydın Ataman, söz konusu marketteki kuru gıdaya el koyduklarını belirterek, "Gözlemlediğimiz kadarıyla markette sadece üç kişi çalışıyor. Bu kadar çok miadı dolmuş gıda maddesinin bulunmasının bir nedeni de muhtemelen yetersiz eleman olduğunu tahmin ediyoruz" dedi. Ataman, denetimlerinin süreceğini bildirdi.
Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER